Home > Culinair > Nieuw: Founders Bar, klassieke en grootstedelijke hotelbar in Hotel Beaumont

Nieuw: Founders Bar, klassieke en grootstedelijke hotelbar in Hotel Beaumont

Het iconische Hotel Beaumont in Maastricht opent in maart de Founders Bar: een klassieke hotelbar waar je tot ver na middernacht in alle rust en discreet kunt genieten van een hapje en een drankje.

Het waren twee enerverende jaren bij Hotel Beaumont in Maastricht. Waar Hotel Beaumont en het inpandige restaurant Harry’s meermaals noodgedwongen op slot moesten, vonden Jean-Marc en Christophe Beaumont ruimte voor fase één van de rénovation majeure van hotel en restaurant. Geen drukbezochte diners, Sunday Brunches of internationaal hotelpubliek, wel bouwvakkers en architecten. Na een geslaagde restyling van het restaurant in het najaar van 2020, is het nu tijd voor het nieuwste stukje Beaumont: de Founders Bar.

Het geldt als een van de meest iconische hotel-restaurants van Maastricht: Hotel Beaumont en de inpandige Brasserie Harry’s. Geopend in 1912 en zowel geliefd in Maastricht als tot ver daarbuiten. Het hotel had het allemaal, behalve een klassieke hotelbar en die werd erg gemist. ,,Als we zelf op reis gaan, zijn we altijd op zoek naar klassieke hotelbars. Dat vinden we inspirerend en leuk’’, vertelt Jean-Marc Beaumont, samen met zijn broer Christophe directeur van Beaumont. ,,Er gebeurt altijd iets en het zijn vaak mooie omgevingen die je mee terugnemen naar een vroegere tijd.’’

Die gedachte was dan ook leidend bij het ontwerp van de Founders Bar; een klassieke hotelbar zoals je die in de jaren ’20 zijn ontstaan in Londen en Parijs. Tijdloos, grootstedelijk en klassiek, en in dit geval een eerbetoon aan de drie oprichters van Hotel Beaumont. De bar, gevestigd op de plek waar momenteel de ontbijtzaal van het hotel ligt, bestaat uit vier aparte ruimtes. In totaal is er plek voor zo’n 80 gasten, maar door het verdelen van de ruimtes en inrichten van knusse hoekjes en zitjes, wordt niettemin de intimiteit gewaarborgd.

Toen Harry’s in augustus 2020 de deuren heropende, werd er direct een nieuwe filosofie geïntroduceerd. De nieuwe dynamische menukaart werd, met oog op een duurzame toekomst, opgebouwd uit met name gerechten waarvan de ingrediënten dicht bij huis, liefst in eigen groentetuin, geproduceerd worden. Diezelfde filosofie zal ook de rode draad vormen door de menukaart van de Founders Bar, als zal de uitvoering wel wat anders zijn. ,,Bij Harry’s kom je uitgebreid lunchen en dineren, bij de Founders Bar kiezen we voor een toegankelijker concept: oesters, charcuterie, snacks en kaviaar en een selectie kleine voor- en hoofdgerechten. Daarnaast heeft de Founders Bar uiteraard een uitgebreide cocktailkaart, selectie sterke dranken en een wijnkaart.”

De opening van de Founders Bar is niet het enige slotstuk van fase éen van de verbouwing van Hotel Beaumont; de komende twee maanden worden ook de vernieuwde hotelkamers, die net als de Founders Bar en restaurant Harry’s door Studio Linse uit Amsterdam zijn ontworpen, opgeleverd.

Het afgelopen jaar werd ruim de helft van de 75 hotelkamers volledig vernieuwd. Als alles af is blijven er 67 ruime kamers over. Er is veel geïnvesteerd in dingen die je niet direct ziet, maar als gast wel degelijk ervaart. Denk bijvoorbeeld aan optimale geluidsisolatie, een state of the art klimaatsysteem, vloerverwarming op alle badkamers, enzovoorts. Met die aanpassingen wordt Hotel Beaumont straks als 4-sterren superior geclassificeerd.

Founders Bar opent in maart 2022 de deuren en zal dan, mits de regels het toelaten, dagelijks van 17.00 uur tot 01.00 uur geopend zijn.

Lage Barakken 10, Maastricht (NL) – foundersbarmaastricht.com

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.