Home > Culinair > Kim Defaux nieuwe general manager La Butte aux Bois

Kim Defaux nieuwe general manager La Butte aux Bois

Kim Defaux (33) is de nieuwe general manager van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken, een van de hoogst aangeschreven horecalocaties in de regio. Zij volgt daarmee Willem Asaert op, die deze rol vervulde sinds april 2021.

Defaux is geen onbekende bij La Butte aux Bois: al sinds het voorjaar van 2012 is zij werkzaam in het luxehotel. De eerste jaren op de salesafdeling, de afgelopen jaren als rechterhand van Yannick Bouts (voormalig general manager) en daarna van Asaert. ,,In die rol werkten Kim en Willem nauw samen”, laat Jochen Leën van La Butte aux Bois weten. ,,Waar Willem zich voornamelijk bezighield met pers en relaties, nam Kim de dagelijkse leiding van het hotel op zich.’”

Haar jarenlange betrokkenheid bij (de groei van) Domaine La Butte aux Bois maakt Defaux tot een uitgelezen kandidaat voor de rol van general manager, vindt Leën. ,,Defaux is er sinds de 5 sterren, voor onze betrokkenheid bij Relais & Châteaux, voor onze uitbreiding en voor de Michelinsterren. Dat is een groeiervaring die we niet konden negeren.’’

Defaux is pas 33 jaar oud, maar dat maakt haar volgens Leën des te meer geschikt voor de intensieve functie waarin niet alleen gastvrijheid en oog voor detail, maar ook respect voor het milieu centraal staan. De komende periode zal Defaux worden bijgestaan door Jos Schols, ook al vanaf jonge leeftijd general manager bij Hotel Stiemerheide in Genk.

In haar rol als general manager zal Defaux nog meer inzetten op de kracht van het team achter La Butte aux Bois. Defaux: ,,Ik ga dit niet alleen doen, maar samen met mijn team. Ik denk niet dat ik deze rol op een andere locatie had willen vervullen, simpelweg omdat ik op een andere plek het product en het team niet ken. Hier wel; ik ken de kracht van mijn team. We zijn één familie, ik weet dat als ik een keertje niet aan het werk ben, alles wel in goede handen is. Iedereen die hier werkt doet dat met minstens net zo veel overtuiging als ikzelf.”

Paalsteenlaan 90, Lanaken (BE) – labutteauxbois.be

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.