Home > Culinair > Dani Hoefnagels nieuwe chef de cuisine Beluga Loves You*

Dani Hoefnagels nieuwe chef de cuisine Beluga Loves You*

Dani Hoefnagels komt per direct de keukenbrigade van Beluga Loves You versterken. In de rol van chef de cuisine volgt hij Guido Braeken op, die in maart bekendmaakte de transfer naar Château Wittem te maken. Hoefnagels, tot voor kort werkzaam in Barcelona, komt niet alleen: hij brengt twee Spaanse chefs mee naar Maastricht.

Dani Hoefnagels startte zijn culinaire carrière, net als zoveel van zijn conculega’s, in de afwas. Inmiddels is hij 22 jaar oud en heeft hij al een aanzienlijk culinair cv opgebouwd. Hij werkte eerder al in de keukens van Zarzo (*) in Eindhoven, De Zwaan in Etten-Leur (tegenwoordig Tilia*), Pure C (**) in Cadzand-Bad, De Leuf (*) in Ubachsberg en Vigor in Vught.

In januari 2020 liet Hoefnagels de Nederlandse gastronomie achter zich en vertrok naar de Catalaanse hoofdstad. Daar werkte hij net een paar maanden in de keuken van de topzaak Enigma (*) toen de zaak door Covid-19 de deuren noodgedwongen moest sluiten. Hoefnagels keerde terug naar huis.

Inmiddels heeft hij thuis (Brabant) ingewisseld voor Maastricht. ,,Beluga Loves You heeft altijd op mijn netvlies gestaan. Deze kans heb ik dan ook met beide handen aangegrepen. Ik houd van smaakvol en compact. Geen lompe gerechten, maar juist verfijnd en van absolute eenvoud. Dat sluit precies aan bij de filosofie van Servais Tielman. Samen met hem ga ik mijn eigen stijl en stempel op de kaart van Beluga Loves You drukken. Streekproducten uit Nederland – Limburg en Maastricht in het bijzonder – blijven daarbij de hoofdrol spelen.’’

Hij krijgt daarbij ondersteuning van het bestaande Beluga Loves You team én twee nieuwe (Spaanse) collega’s. Pol Picas Compaño werkte eerder bij Disfrutar (**) in Barcelona, Anastasia Shepeleva bij El Celler de Can Roca (***) in Girona. Vanaf heden zullen beiden de rol van chef de partie bij Beluga Loves You vervullen.

Of dat betekent dat Beluga Loves You dan ook iets meer op de Spaanse tour gaat, moet nog blijken. ,,We gaan samen op zoek naar een passende mix tussen beide keukenculturen!’’ vertelt Tielman.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.