Home > Business > Star Housing; al tien jaar leading in de Maastrichtse verhuurmarkt van vastgoed

Star Housing; al tien jaar leading in de Maastrichtse verhuurmarkt van vastgoed

Het Maastrichtse verhuurkantoor Star Housing bestaat deze winter tien jaar. Oprichtster Manon Bartels blikt trots terug op een bewogen decennium waarin haar bedrijf uitgroeide tot dé regionale specialist in verhuur, beheer en advies van het midden en exclusieve segment van huurwoningen.

De commercieel aangelegde Manon Bartels rolde tien jaar geleden in het vak van de (verhuur)makelaar. Jarenlang verhuurde ze haar eigen vastgoed en adviseerde ze vrienden en kennissen hoe zij dit zelf ook konden aanpakken, toen op een zeker moment het idee ontstond om hier ‘meer mee te doen’. „Net als zo veel andere ondernemers dacht ook ik: wat anderen doen kan ik anders of beter.”Onder de naam Star Housing betrok Bartels het pand op de hoek van de Hertogsingel en de Calvariestraat, een absolute A-locatie waar dagelijks duizenden passanten haar huuraanbod konden zien. Vanaf deze plek verhuurde ze in de jaren die volgden ontelbare huurwoningen in het midden en exclusieve segment

Ontzorgen

Wat tien jaar geleden begon als het verhuren van middensegment en exclusieve huurwoningen in Maastricht en Zuid-Limburg, is inmiddels uitgegroeid tot een totaalservice van verhuur, beheer en advies. „Dat gebeurde eigenlijk heel natuurlijk: de markt veranderde en dus veranderden wij mee. Tien jaar geleden waren veel verhuurders louter geïnteresseerd in hulp bij het vinden van de juiste huurders voor hun huurwoningen. De afgelopen jaren zagen wij de vraag naar totaalontzorging van het verhuren toenemen. Toen die verandering zich voordeed besloten wij de beheertak van Star Housing verder uit te breiden. ”Nu worden verhuurders weliswaar nog actief betrokken bij de selectie van de juiste huurders, maar indien gewenst hebben ze daarna geen omkijken meer naar de verdere afhandeling en het onderhoud van het gehuurde. Alle vragen en opmerkingen van huurders worden door Star Housing opgepakt.

Advies

De jarenlange ervaring in de verhuurmarkt maakt het team van Star Housing niet alleen expert in het verhuren en beheren van huurwoningen; ze zijn tevens gespecialiseerd in beleggingsadvies. Als expert op de huizenmarkt en kennisbank van alle regels binnen het vastgoed adviseren Bartels en haar collega’s bestaande en nieuwe klanten bij de aankoop of verkoop van beleggingspanden. Waar mogelijk leggen ze connecties tussen relaties die willen verkopen en relaties die juist willen aankopen. Als de aankoop eenmaal rond is, denkt Star Housing – als de aankopende partij daar prijs op stelt – mee over de verdere ontwikkeling van het vastgoed. Waarbij enerzijds wettelijke eisen een rol spelen, maar ook gekeken wordt naar de mogelijke waardestijging van het vastgoed. „Goed vastgoed zoekt immers goede huurders, en dat maakt het hele verhuurproces prettiger voor verhuurder, huurder en beheerder.”

Vooral in de periodes van onrust op de huizenmarkt, merkt Bartels dat veel verhuurders en huurders bij Star Housing terechtkomen met vragen en onduidelijkheden. Om er zeker van te zijn dat het team van Star Housing zijn partners feiloos kan ondersteunen en door wetswijzigingen heen kan loodsen, ziet Bartels erop toe dat al haar collega’s te allen tijden op de hoogte zijn van de actualiteiten en wetswijzingen. „Juist nu kies je voor de expertise van een gerenommeerd kantoor”.

Veilig


Het verhuren van een woning in Maastricht is geen hogere wiskunde meer. Integendeel: „Er is zoveel krapte op de woningmarkt dat we elk pand in principe binnen één dag kunnen verhuren. Toch nemen wij meer tijd voor deze procedure. Wij vinden dat verhuurders op hun huurders moeten kunnen rekenen, net zoals huurders op ons kunnen rekenen. Alvorens we uiteindelijk de sleutel aan de nieuwe huurder overhandigen, doorlopen we dan ook een grondig proces van maar liefst 26 stappen waar ook de verhuurder bij wordt betrokken.” Star Housing is keurmerkhouder van Verhuur Veilig. Met dit keurmerk laten verhuurmakelaars zien dat zij voldoen aan de strenge eisen om in een kwaliteitsregister te kunnen staan.

Hertogsingel 55b, Maastricht – starhousing.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.