Home > Interieur > XMAS Pop-Up Shop & Exhibition

XMAS Pop-Up Shop & Exhibition

Auteur: Elise Crutzen

Mode en fotografie van nog relatief onbekende ontwerpers: tot en met 18 december kun je het bewonderen én shoppen in Entre Deux in Maastricht. Handig voor wie nog op zoek is
naar ‘n verrassend kerstgeschenk…

Het voormalige pand van Xenos in Entre Deux werd op 1 december omgedoopt tot een shopbare inspiratieplek dankzij een initiatief van Acreati en Forza Fashion House. In hun expositie-meets-pop-up-shop koppelden zij haast naadloos de collecties van opkomende ontwerpers met beelden van jonge, getalenteerde fotografen.

Het is een bijzondere ervaring, om door dit museum-achtige decor van mode en fotografie te wandelen. Het is zoals Acreati het noemt, “a visual story”. Zo lijken de creaties van Ebby Ports collectie “And What If You Are Needed” plots óók zomers te kleuren door de pastelkleurige fotografie van Samuel Zeller. Ook – onder andere – Strikks, Bluedenîmes, Ling Lin, Verena Schepperheyn, Jeremy Audel en Luca Pernini schitteren in een geheel ander daglicht.

   
[ESP x Jeremy Audet]


HET ACREATI EFFECT
En dát is precies de bedoeling van Acreati. Want door fotografie direct naast mode te plaatsen, komen collecties op een andere manier tot leven. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Zie het als een experiment met als onderzoeksvraag: „Is het mogelijk om met twee totaal verschillende verhalen en visies één perfect verhaal te vormen?” Aan de kijker het oordeel.

De synergie is voelbaar. Tussen mode en fotografie, maar ook tussen Acreati en Forza Fashion House. Niet alleen staat via deze expositie-meets-pop-up-shop het lokale talent in de schijnwerpers; ook is het een mooie wijze om Maastricht van een andere, meer avant-gardistische, kant te laten zien.  –

Entre Deux, niveau 2
1 t/m 18 december 2016
www.acreati.com / www.forzafashionhouse.nl

     
[AH/OK x Arch Mcleish]

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.