Home > Kunst en Cultuur > philharmonie zuidnederland gebruikt Toverland als decor voor betoverende clip

philharmonie zuidnederland gebruikt Toverland als decor voor betoverende clip

De philharmonie zuidnederland heeft in Attractiepark Toverland in Sevenum een videoclip opgenomen. Geen dagelijkse routine voor musici en stafleden van het orkest, maar door de momenteel beperkte mogelijkheden om op te treden in een concertzaal of theater, zoekt het orkest naar andere wegen om klassieke muziek in haar kracht naar buiten te brengen.

,,Met deze clip willen we laten zien dat de ongelofelijke kracht van symfonische muziek ook via een digitaal kanaal naar voren kan komen. En wij hopen hiermee een breed publiek aan te spreken dat meer klassiek wil horen”, aldus Stefan Rosu, intendant philharmonie zuidnederland.

Het coronavirus legt philharmonie zuidnederland nog altijd veel beperkingen op. Publiek kan niet ontvangen worden en de musici, die normaal gesproken dag in dag uit naast elkaar zitten, missen het samenspel en het spelen van live concerten. Daarom zocht het orkest naar innovatieve manieren om toch in contact te blijven met haar publiek in Zuid-Nederland, onder meer door het maken van online #philgood-momenten: een muzikaal hart onder de riem, een positieve muzikale boodschap. ,,Deze clip is weer een vervolgstap in onze #philgood-momentjes die we willen creëren”, vertelt  Roeden. ,,Ik denk dat het fantastisch heeft uitgepakt met Toverland in Noord-Limburg als decor en daar zijn we het attractiepark meer dan zeer erkentelijk voor.”

In de twee minuten en veertig seconden durende videoclip is de overbekende muziek Hall of the Mountain King uit de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg te horen. ,,Uitermate passende muziek voor een clip die in een attractiepark wordt gemaakt”, zegt artistiek programmeur Jos Roeden van philharmonie zuidnederland. ,,Het mysterieuze begin van de muziek, de opbouw van de spanning en het versnellen van het tempo, dat zijn natuurlijk bij uitstek ook de elementen die kenmerkend zijn voor een attractiepark. Beeld en geluid passen uitstekend bij elkaar, of eigenlijk versterken ze elkaar.”

 

De clip is te zien via: www.philharmoniezuidnederland.nl/magie

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu