Home > Kunst en Cultuur > Nieuwe film Matteo Simoni in première

Nieuwe film Matteo Simoni in première

Afgelopen weekend gingen opnieuw heel wat Vlaamse producties in premiëre tijdens de FFO Nights. Dat is een initiatief van Filmfestival Oostende, na de lockdown, als heropstart van de filmsector.  Le moment suprême was de eerste voorstelling van ‘Rookie’, het verhaal van de jonge ambitieuze motorracer Nicky (Matteo Simoni) die na een zwaar ongeval zijn leven terug op de rails moet krijgen. Geen sinecure, zeker wanneer blijkt dat hij nooit meer zal kunnen racen. Nicky zoekt steun bij zijn schoonzus (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Via zijn neefje probeert hij alsnog zijn droom waar te maken.

De rode loper maakte plaats voor een racepaddock, hooibalen en een gezonde dosis testosteron. Begeleid door brullende motards sprak de hoofdcast, samen met debuterend regisseur Valentijn Baelen en producent Eurydice Gysel de aanwezigen toe. ‘Rookie’ belooft nu al dé filmtopper te worden van het najaar. Hij gaat deze week in de bioscoop draaien. Intussen werkt een bijzonder afgetrainde Matteo Simoni verder aan de volgende film. Die draait rond de bekende Antwerpse danstempel Zillion. Daarin kruipt Simoni in de huid van pornokoning Dennis Black Magic.

Matteo Simoni op de rode loper in Oostende, samen met zijn partner Loredana en met actrice Veerle Baetens

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu