Home > Kunst en Cultuur > Directeur Opera Luik overleden

Directeur Opera Luik overleden

De directeur van de bekende Opéra Royal de Wallonie in Luik, de Italiaan Stefano Mazzonis di Pralafera, is zondag overleden na een lang ziekbed, zo heeft burgemeester Willy de Meyer in zijn functie van bestuursvoorzitter bekendgemaakt.

Mazzonis di Pralafera was directeur sinds 2007 en versterkte de naam en faam van dit operahuis in binnen- en buitenland. Veel internationaal bekende operazangers wist hij naar Luik te halen. Onder zijn leiding werd het operahuis volledig verbouwd en uitgebreid voor een budget van 25 miljoen euro. Hij leidde niet alleen het operahuis als een bedrijf, hij stelde ook het artistiek programma samen en regisseerde zelf diverse opera’s.

De Luikse Opera trekt niet alleen veel bezoekers uit de eigen regio, maar ook uit Nederlands en Belgisch Limburg. Mazzonis di Pralafera ontving in de tijd dat Maastricht kandidaat was voor de titel Europese culturele hoofdstad de voltallige jury. In het Maastrichtse plan speelde de Euregio een grote rol en de Luikse Opera was daarbij een van de belangrijkste troeven. Zoals bekend koos de jury uiteindelijk voor Leeuwarden en niet voor Maastricht.

De Opéra Royal de Wallonie is een grote kunstinstelling met een eigen vast orkest, een zangkoor en ook een ontwerpafdeling voor alle decorstukken en kostuums. Hiermee is het instituut een grote werkgever in de regio Luik. In 2020 bestond dit operahuis 200 jaar. Er was een bijzonder jubileumprogramma samengesteld, maar door corona is daar weinig van door kunnen gaan.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu