Home > Kunst en Cultuur > Bonnefanten open als pilot voor museumbezoek met sneltesten

Bonnefanten open als pilot voor museumbezoek met sneltesten

Het Bonnefanten in Maastricht is een van de zeventien Nederlandse musea die deze maand beginnen aan een proef met het beperkt toelaten van bezoekers. Wie het museum in wil, zal voorafgaand een coronasneltest moeten ondergaan, om op die manier uit te sluiten dat hij of zij besmet is. De Maastrichtse bijdrage aan de landelijke pilot – behalve musea wordt ook in onder andere ook theaters, dierentuinen en sportstadions bekeken of een ‘testsamenleving’ zin heeft – vindt plaats op 21, 22 en 23 april.

Het museum is op deze dagen geopend voor mensen die een negatieve sneltest kunnen overleggen. Vooralsnog komen alleen houders van een Museumkaart ervoor in aanmerking. Bezoekers kunnen online voor een tijdvak reserveren en krijgen zo als eerste de kans om te genieten van de tentoonstellingen die in het Bonnefanten klaar staan. Het gaat onder andere om Engelenkeel van Berlinde De Bruyckere, Brueghel en tijdgenoten: kunst als verborgen verzet?, de nieuwe permanente presentatie van het Maastrichts zilver én de eerste educatieve tentoonstelling van het museum: HUID.

De pilot valt samen met de Nationale Museumweek, die plaatsvindt van 19 tot en met 25 april. Daaraan nemen alle ruim 400 musea deel die lid zijn van de Museumvereniging. Er is die week ook veel extra aanbod online, te vinden op: museum.nl.

Mensen met een Museumkaart kunnen vanaf volgende week een tijdvak reserveren bij het museum van hun keuze op museum.nl. De Stichting Museumkaart zal het meteen bekend maken op social media als reserveren mogelijk is. Wie een tijdvak bij een museum reserveert, ontvangt een link om een afspraak voor een gratis sneltest te maken. Het aanbod staat ook open voor Museumkaarthouders wier kaart na 14 december 2020 verlopen is.

Om reisbewegingen te beperken, wordt bezoekers gevraagd zoveel mogelijk in hun eigen regio naar een museum te gaan en een testcentrum te kiezen waarvoor ze ook zo min mogelijk extra hoeven te reizen.

Expositie Brueghel
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.