Home > Culinair > Wijnrestaurant op het land viert eerste lustrum intiemer en exclusiever

Wijnrestaurant op het land viert eerste lustrum intiemer en exclusiever

Pop-up Wijnrestaurant op het Land serveert dit jaar voor de vijfde keer de smaak van het Limburgse land tussen de wijnranken. Voor het eerste lustrum kiest de organisatie voor een nieuwe locatie en aangepaste formule. De wijnkaart blijft onveranderd, met louter de mooiste Limburgse wijnen.

Na de eerste editie in Maastricht en drie edities in het Land van Kalk, kiest Wijnrestaurant op het Land dit jaar voor de intiemere Wijngaard Raar Saint Remi, boven op de Raar in Meerssen. „Na twee edities bij Landgoed Overst merkten we dat de gast van Wijnrestaurant op het Land weer stond te popelen om een nieuwe Limburgse wijngaard te beleven. Daarbij waren ook wij op zoek naar een iets andere setting voor de aangepaste lustrumeditie”, aldus Patriek Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis, samen met Frenk Theuns organisator van het pop-up restaurant. Waar Wijnrestaurant op het Land de eerste vier edities vierhonderd gasten per dienst kon ontvangen, komt de focus komende zomer op een intiemere en exclusievere beleving. Dit jaar is er slechts plek voor maximaal honderd gasten en wordt de menukeuze beperkt tot een vier- tot zesgangenmenu met traditionele en vegetarische opties. Met deze insteek kan het keukenteam onder leiding van Patriek Doelen nog meer inzetten op de kwaliteit van de gerechten en gasten een menu bieden dat meer in lijn ligt met wat zij door het jaar gewend zijn bij Wijnrestaurant Mes Amis.

Ook op het gebied van beleving gaat er boven op de Raar een schepje bovenop. „Gasten worden, mits het weer het toelaat, écht ontvangen tussen de wijnranken. Hier kunnen ze staand genieten van het aperitief en de amuses alvorens ze binnen aan tafel gaan.”

Wijnrestaurant op het Land vindt plaats van 29 juni tot en met 28 juli 2024. Een plekje reserveren kan via wijnrestaurantophetland.nl.

Wijnrestaurant op het land

Op maandag 8, 15 en 22 juli kookt chef Patriek Doelen samen met een andere Limburgse topchef een vijfgangenmenu. Opeenvolgend geven Jeroen van Gansewinkel van Damianz, Guido le Bron de Vexela van Les Salons/Château St. Gerlach en Ralph Hermans van Rantrée (*) acte de présence in de keuken van Wijnrestaurant op het Land. Het menu, inclusief aperitief, amuses, wijnen, tafelwater en koffie met friandises kost 165 euro per persoon

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.