Home > Culinair > Vital Awick van Tribeca in Heeze naar Harry’s in Maastricht

Vital Awick van Tribeca in Heeze naar Harry’s in Maastricht

Na de aanstelling van Adriaan Visser als nieuwe hoofdsommelier eerder dit jaar, heeft restaurant Harry’s in het Maastrichtse stadsdeel Wyck opnieuw een gastronomisch toptalent in huis weten te halen. Vital Awick, momenteel nog keukenchef bij tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze, treedt per 1 mei in dienst bij Harry’s, waar hij zich onder leiding van executive chef Frank van Thiel volledig gaat focussen op het ‘nieuwe Harry’s’. In deze restaurantformule vormen producten uit eigen groente- en fruittuin de basis voor de menukaart.

 

Voordat hij aan de slag ging in het Brabantse tweestrrenrestaurant werkte Awick in diverse andere gerenommeerde zaken, waaronder de Leuf in Ubachsberg, en Rijks in Amsterdam. Bij Harry’s vervangt hij Julian Lemmens, die na zeven jaar bij Harry’s te hebben gewerkt een nieuwe uitdaging aangaat als chef van Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer.

De nieuwe chef van Harry’s kijkt er enorm naar uit om in Maastricht aan de slag te gaan, zo laat hij weten. ,,Het vernieuwde Harry’s spreekt mij enorm aan en ik zie het als een mooie volgende stap in mijn carrière. Een volledig vernieuwd restaurant met een jong, internationaal team en een uitdagend en aantrekkelijk concept. Door de tuin en de seizoenen centraal te stellen varieert het aanbod van ingrediënten en producten waaraan de gerechten op de menukaart steeds worden aangepast. Dit is voor mij als kok een ontzettend mooie uitdaging. Ik word gedwongen om creatief te zijn en om gerechten neer te zetten met de beste producten vers uit de grond.”

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.