Home > Culinair > Rantrée opent pop-up op TEFAF Maastricht

Rantrée opent pop-up op TEFAF Maastricht

Rantrée, de Maastrichtse sterrenzaak van Ralph Hermans en Jennifer Silvius, opent komende maart een pop-up restaurant op kunstbeurs TEFAF. Die pop-up is in eerste instantie een initiatief van Vermaat Groep, sinds 2021 F&B-partner van TEFAF, en komt in de plaats van La Concorde, tot 2020 het luxe restaurant op de beurs.

Vermaat Groep is inmiddels twee jaar de vaste cateraar van het MECC, en dus ook van TEFAF Maastricht. Door Covid-19 draait de van origine Utrechtse cateraar komende maart pas voor de eerste keer een volwaardige TEFAF, bij uitstek het grootste evenement in de portefeuille van het Maastrichtse congrescentrum. Om er zeker van te zijn dat dat op gastronomisch gebied direct een spectaculaire editie zou worden, koos Vermaat ervoor om afscheid te nemen van La Concorde, jarenlang hét luxe restaurant op TEFAF. „Onze voorganger draaide dat luxe restaurant zelf, wij wilden een soort gelijk high end concept terugzetten’’, licht Richard Munten van Vermaat Groep toe. „Dat kun je wel zelf willen doen, maar er zit genoeg culinair talent in de regio, dus zijn we op zoek gegaan naar een luxe restaurant in Maastricht, liefst met een ster.’’

Via lokale zakenrelaties kwam Munten bij Ralph Hermans terecht. Die was eigenlijk direct enthousiast. „Het is altijd druk in de stad tijdens TEFAF, maar dat is toch vooral tijdens het diner. Overdag zijn alle handelaren en bezoekers op de beurs,’’ vertelt Hermans. „Nu krijgen we de kans om overdag op de beurs de lunch te draaien, en ’s avonds bij Rantrée het diner. Dat wordt een hele uitdaging, zeker, gelukkig hebben we genoeg personeel om dit te realiseren.’’

Van 9 tot 19 maart serveert het team van Rantrée op de TEFAF een menukaart bestaande uit voornamelijk klassiekers uit de keuken van Hermans. Die worden geserveerd in een keuzemenu van maximaal drie gangen of á la carte. Net als bij Rantrée zelf is er voor elke gang een vegan-optie opgenomen in het menu. Rond de klok van 15.00 sluit de pop-up en vertrekt het team van Rantrée terug naar de Dousberg, waar vanaf 18.30 het diner klaar staat voor alle handelaren, kunstliefhebbers en foodies die de pop-up overdag gemist hebben.

Lunchen bij Rantrée komende TEFAF? Reserveren kan vanaf einde week 4 via de tefaf.com

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.