Home > Culinair > Hans van Wolde keert terug op ’t Preuvenemint

Hans van Wolde keert terug op ’t Preuvenemint

Na vier jaar afwezigheid keert Hans van Wolde terug op ’t Preuvenemint. Hij doet dat niet onder de naam van zijn restaurant Brut172, maar die van zijn in 2025 te openen brasserie ROUX, die eerder al op TEFAF te vinden was. SØSTER, Le Posionnier x Le Virage en les 3 Seaux, zijn nieuwkomers op het geliefde Maastrichtse culinaire evenement.

Met zijn komst op het Preuvenemint, schudde Hans van Wolde de boel enkele jaren geleden goed op. In tegenstelling tot wat op dat moment ‘gewoon’ was, introduceerde de gerenommeerde sterrenchef er een menukaart met snelle hapjes en een swingende sfeer. Eind augustus keert hij terug op ’t Preuvenemint. Onder de naam ROUX combineert hij ruimte zitgelegenheden om uitgebreid te genieten overdag, met genoeg ruimte voor een drankje, dansje en indien gewenst een hapje in de avonduren.

Nieuw op ’t Preuvenemint zijn dit jaar ook SØSTER, het zusje van Brandsøn – dat overigens ook een eigen stand heeft. Le Poisonnier en Le Virage nemen de plek van Bouchon d’en Façe in de stand met Vojacek in.

Dock Five deelde vorig jaar nog een stand met Thiessen Wijnkoopers, dit jaar draaien ze hun eigen stand. Hun eigen Bar1717 zorgt voor de culinaire invulling van de Thiessen-stand. Nieuw op ’t Preuvenemint is ook Les Trois Seaux, het visrestaurant in ’t Bassin.

Tout à Fait blijft ook na 25 jaar een vaste waarde op ’t Preuvenemint, NOON zal net als de voorgaande jaren voor de nodige sfeer zorgen. Ook ’t Rommedoeke, 2Taste, Amphytrion, Bali Bar, Bufkes, Coffeelovers en Sauter Wijnen x Brandsøn behouden hun plekje op het grootste openluchtrestaurant van de Benelux.

’t Preuvenemint vindt dit jaar plaats van donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus 2024.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.