Home > Culinair > Ellen Kinkartz van restaurant Atelier in Gulpen Gastvrouw van het Jaar

Ellen Kinkartz van restaurant Atelier in Gulpen Gastvrouw van het Jaar

Gastvrouw Ellen Kinkartz van restaurant Atelier in Gulpen is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar 2022. Dat is vandaag bekendgemaakt in Eindhoven. JRE-Nederland (JRE staat voor Jeunes Restaurateurs d’Europe) is een van de belangrijkste restaurantverenigingen van Nederland. Ze maakt deel uit van een Europese organisatie (JRE Europe) waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd.

Met de awards die elk jaar worden uitgereikt wil JRE Nederland opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat ze worden toegekend door de leden zelf.

Ellen Kinkartz is sinds januari 1999 eigenaar en tevens maître/sommelier van restaurant Atelier in Gulpen, een zaak die al vele jaren wordt getipt voor een Michelinster. JRE is met name lovend over de manier waarop Ellen serieus werk maakt van de promotie van bijzondere (Limburgse) wijnen. ,,Ze werkt graag met regionale wijnen uit Zuid-Limburg en is altijd op zoek naar kleine, ambachtelijke boeren die bijzondere pareltjes produceren”, aldus het juryrapport. ,,Hierdoor kan ze al haar gasten goed informeren en adviseren voor een goede wijn-spijs combinatie, zodat gerechten naar een hoger niveau kunnen worden getild.”

 

JRE is een internationale restaurantvereniging die overwegend bestaat uit jonge restaurateurs. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over vijftien landen. Samen zijn ze goed voor 180 Michelinsterren.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.