Home > Culinair > Dit zijn de Jong Limburgs horecatalentfinalisten 2023

Dit zijn de Jong Limburgs horecatalentfinalisten 2023

In de tweede week van oktober organiseert Chapeau in samenwerking met BBB en Vermaat voor de vijfde keer de Jong Limburgs horecatalent wedstrijd. Het doel van deze wedstrijd is sinds het ontstaan in 2018 onveranderd: jong talent in de lokale gastronomie een welverdiend podium bieden. Ook dit jaar melden veel gepassioneerde jonge koks of sommeliers in spe zich aan voor de wedstrijd. Dit zijn de finalisten die op 9 oktober voor de prijs strijden.

Tot en met de vierde editie richtte de wedstrijd zich exclusief op jonge talenten werkzaam bij een restaurant in Nederlands Limburg met een Michelin-ster, Bib Gourmand, meer dan 12 punten Gault&Millau of aangesloten bij JRE, de Europese organisatie van jonge restaurateurs. Vanaf dit jaar zijn ook jonge talenten uit restaurants in Belgisch Limburg van harte welkom om zich in te schrijven. Datzelfde geldt voor jongeren uit de beide Limburgen die werkzaam zijn bij restaurants met ten minste 12 van de maximaal te behalen 20 punten in de Gault&Millau.

Van het totaal aantal inzendingen selecteerde de jury twaalf finalisen, die op maandag 9 oktober tijdens een spannende finale strijden om de titel Jong Limburgs horecatalent in de categorie keuken of bediening.

Dit zijn de finalisten die op 9 oktober voor de prijs strijden. In de categorie keuken dit jaar maar liefst acht deelnemers: Bram van Zetten van Café Sjiek in Maastricht, Cyenna Moors van G7 Food & Drinks in Sittard, Hoss Dreesen en Yannick Barbier van Les Salons in Houthem st. Gerlach, Jules Beenkens van Mes Amis in Maastricht, Xander van Aarssen van Tout a Fait in Maastricht, Thijmen Wijnands van ONE in Roermond en Yarno van ’t pure genot in Dilsen-Stokkem. In de categorie bediening: Jeaneau Thoma van Aan Sjuuteeänjd in Schinnen, Joep Raaijmaakers van Château Neercanne in Maastricht en Kelly Smits van Ambrozijn in Valkenburg.

In aanvulling op de prijs voor het jonge talent in de keuken of bediening, wordt er ook een prijs uitgereikt aan jonge horecaondernemers. Daar zijn de voorrondes nog voor geopend, meer informatie vind je hier.

Winnaars in alle drie de categorieën worden bekendgemaakt tijdens het Limburgs Culinair Gala op maandag 9 oktober 2023 in MECC Maastricht.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.