Home > Culinair > Chef & gerecht: Pino Melani van Ristorante Mediterraneo

Chef & gerecht: Pino Melani van Ristorante Mediterraneo

De afgelopen jaren deelde tal van Limburgse topchefs hun verhalen en recepten met Chapeau Magazine en haar lezers. De komende weken blikken we terug op een selectie van deze gerechten die, zeker nu de horeca gesloten is het proberen thuis waard zijn.

Truffel

De ware liefhebbers laten zich ervoor hangen, verse zwarte truffels. Sterk geurend, met een aardse smaak. Ondergrondse knollen die onder meer gevonden worden aan de voet van eikenbomen in sommige gebieden in Noord-Italië en Zuid-Frankrijk. Lastig te vinden, daarom vrij kostbaar.  Chef Pino Melani van ristorante Mediterraneo in Maastricht is in onze contreien wellicht de grootste afnemer van dit exclusieve product, dat hij ruimhartig schraapt en schaaft over een aantal van zijn gerechten.

Carpaccio van wagyu met zwarte truffel ingrediënten

  • 400gr ossenhaas van Wagyu rund (Noord-Amerikaanse)
  • 150gr parmigiano regiano
  • 50gr tartufo Nero pregiato ( tuber melanum sporum)
  • Olijfolie van eerste persing ( Pieropan uit Venetië, Gardameer)
  • peper , sal marino ( zout uit Sicilië)

Benodigdheden

Snijmachine en truffelsnijder

Bereiding

De êntrecôte in twee gelijken stukken snijden en inwikkelen in plastiekfolie tot een rollade, deze invriezen zodat hij beter snijdbaar is. Na twee à drie uur uit vriezer halen en in fijne plakken snijden met de snijmachine. De mooie ronde plakken carpaccio plaatsen op een warm bord. Het vlees op smaak brengen met de olijfolie, peper en zout. De parmezaan en truffels erop schaven met de truffelsnijder of mandoline en eventueel afwerken met een roosje van tomatenschil.

Ristorante Mediterraneo aan huis? Bestel nu je take-away menu voor donderdag, vrijdag, zaterdag en zondagavond op mediterraneo-maastricht.nl

Rechtstraat 73, Maastricht (NL) – mediterraneo-maastricht.nl

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu