Home > Culinair > Brut172 hoogste binnenkomer Gault&Millau; Robin van de Bunt jonge topchef van het jaar

Brut172 hoogste binnenkomer Gault&Millau; Robin van de Bunt jonge topchef van het jaar

Brut172 in Reijmerstok is met 17,5/20 punten de hoogste binnenkomer in de top van de nieuwe editie van de restaurantgids Gault&Millau. De spraakmakende zaak in het Limburgse Heuvelland is daarmee tevens de op drie na hoogst genoteerde stijger in de gids, die in de culinaire wereld na de Michelingids als belangrijkste leidraad wordt gezien.

Brut172 van Hans van Wolde hoeft in de ‘gele gids’ – althans voor zover het gaat om zaken in de top die er iets bijkregen – alleen Tribecca in Heeze (19 punten), Pure C in Cadzand en De Groene Lantaarn in Staphorst (beide 18 punten) boven zich te dulden.

Behalve Brut 172 worden ook ONE in Roermond (16,5 punt) en Rantrée (16 punten) in Maastricht tot de allerbeste restaurants van Nederland gerekend. Beide zaken stegen eveneens licht ten opzichte van de vorige editie.

De absolute top van Nederland wordt nog altijd aangevoerd door De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen. Beide zaken, met allebei drie sterren in de Michelingids, tikken met 19,5 punt nagenoeg het maximum aan. Ook Ciel Bleu, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura in Amsterdam, kan zich volgens de inspecteurs van Gault&Millau met 19 van de 20 maximaal te behalen punten letterlijk en figuurlijk meten met de wereldtop.

Tijdens de bekendmaking van de nieuwe ranking in TivoliVreedenburg in Utrecht werd Robin van de Bunt van de Leuf in Ubachsberg op het schild gehesen: hij werd door Gault&Millau uitgeroepen tot Jonge topchef van het Jaar 2022.

Een hoge Limburgse binnenkomer in de Gault&Millau 2022 is ook Julemont, het restaurant van Chateau Wittem. De zaak trapte af met 15,5 punten. Marrees in Weert en Beluga Loves You in Maastricht sleepten beide eveneens 15,5 punten in de wacht, in allebei de gevallen een lichte stijging ten opzichte van de laatste editie.

Limburgse nieuwkomers zijn verder Studio in Maastricht en Ambrozijn in Valkenburg. Beide restaurants kregen van de inspecteurs 14,5 punten toebedeeld. 14 punten waren er voor nieuwkomer Les Salons in Valkenburg en Flavours in Weert. Eveneens nieuw is Hunker in Sittard, met 13,5 punt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.