Home > Culinair > Adriaan Visser van Restaurant Harry’s wint wedstrijd Beste Sommelier van Nederland

Adriaan Visser van Restaurant Harry’s wint wedstrijd Beste Sommelier van Nederland

Hoofdsommelier Adriaan Visser van Restaurant Harry’s in het Maastrichtse stadsdeel Wyck heeft maandag De Trophée Henriot, het officiële Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, op zijn naam geschreven. Visser (27), sinds februari vorig jaar werkzaam in Maastricht, mag zich daarmee twee jaar lang de beste sommelier van Nederland noemen. De toekenning vond plaats in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

 

De prijs, die om de twee jaar wordt uitgereikt en gesponsord wordt door het Champagnehuis Henriot en Wijnkooperij De Lange in Breda, geldt als de meest prestigieuze onderscheiding op wijngebied in Nederland. De organisatie van de wedstrijd is in handen van het Nederlands Gilde van Sommeliers.

 

De talentvolle Visser werkte voordat hij de overstap naar Harry’s maakte bij tweesterrenrestaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Daarvoor was hij in dienst bij Cordial in Oss. Bij beide zaken werkte hij onder leiding van Roy Pelgrim. Deze werd in het verleden tot twee keer toe uitgeroepen tot Beste Sommelier van Nederland. Dat hij nu zijn voormalig leermeester opvolgt als dé absolute wijnkampioen van Nederland beschouwt hij als een grote eer. ,,Maar ik moet toegeven dat het nog niet allemaal is ingedaald. Maandenlang ben je bezig met training, voorbereiding en studie. En dan krijg je opeens de boodschap dat je het geworden bent.”

Visser timmert al jaren aan de weg. Hij is een van de vier Nederlanders die in het bezit zijn van het prestigieuze diploma Advanced Sommelier, een titel die wordt toegekend door de Court of Master Sommeliers. Het is de op een na hoogste onderscheiding. Over niet al te lange tijd hoopt Visser te worden toegelaten tot het examen voor Master Sommelier. Daarvan zijn er over de hele wereld slechts zo’n 275, waarvan er slechts één de Nederlandse nationaliteit heeft.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu