Home > Business > Tweede horecasluiting: genadeslag voor de mediocriteit?

Tweede horecasluiting: genadeslag voor de mediocriteit?

Voor horecaondernemers zijn het moeilijke tijden. Hun zaken zijn dicht en het is de vraag wanneer ze weer open mogen. Toch is het mooi om te zien hoe veerkrachtig en oplossingsgericht veel horecaondernemers zijn. De nieuwe maatregelen zorgen weer voor nieuwe uitdagingen. Hoe blijf je future-proof en op welke manier blijf je in contact met je gasten?

Veel ondernemers gaan op zoek naar nieuwe omzetstromen. Hotels zetten in op culinaire arrangementen. Veel restaurants bezorgen nu maaltijden of bieden verspakketten die je nog even zelf moet bereiden. En zelfs cocktailbars versturen hun cocktails netjes verpakt per post.

Het is vooral belangrijk om zichtbaar te blijven. Dat kan natuurlijk vrij makkelijk via de sociale media. Ga bijvoorbeeld alvast aan de slag met communicatie over hoe jullie je voorbereiden op de heropening. Door je klanten daarin mee te nemen, blijven ze verbonden.

Een ander idee om zichtbaar te blijven is middels merchandise. Jaren geleden ontwierpen wij al merchandise als T-shirts, truien, paraplu’s en zelfs kerstballen voor The Avocado Show (de restaurantketen met uitsluitend gerechten met duurzame avocado’s op de kaart).

Creatief denken en innoveren is dus hard nodig en biedt meer dan ooit kansen. Dit zijn tijden waar het kaf van het koren wordt gescheiden. En het kaf in dezen zijn de middelmatige horecazaken. Het inspiratieloze eetcafé dat al jaren dezelfde kaart hanteert met daarop het taaie sateetje en ‘verse’ tomatensoep van Knorr. Het wordt nu weliswaar nog overeind gehouden door de steunpakketten van de overheid, maar straks als alles weer ‘normaal’ is – en een deel van die steun terugbetaald moet worden – zal zo’n middelmatige zaak alsnog zijn deuren moeten sluiten. Dit omdat de pre-corona klanten weg blijven. Zij geven hun geld straks liever uit in de zaken die kwaliteit en beleving bieden. Zaken die ook tijdens de lockdown aan hun zichtbaarheid hebben gewerkt en in contact zijn gebleven met hun gasten. #supportdehoreca

show auteur

Auteur: Tim Reiters

Creatief designer en gedreven ondernemer

Tim Reiters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.