Home > Business > Hotel Abdij Rolduc in andere handen

Hotel Abdij Rolduc in andere handen

Het hotel van de abdij Rolduc in Kerkrade wordt overgenomen door twee partijen die hiervoor gaan samenwerken. Dat zijn de Belgische groep Different Hotels en Van Melick Groep uit Kerkrade.

Different Hotels heeft een aantal locaties in onder meer Genk, Tongeren en Lanaken. Cateraar van Melick is onder meer actief op Kasteel Hoensbroek, in de Rodahal in Kerkrade en Kasteel Hoogenweerth in Maastricht.

Voor  CEO Peter Geurden van Different Hotels is dit een kans om ook in Nederlands Limburg actief te worden. : ”Wij zien Belgisch en Nederlands Limburg als één Limburg. Op elke locatie behouden we het eigen karakter, dat zal ook op Rolduc het geval zijn.”

Voor Van Melick is dit een kans om de groei-ambities in de Euregio te verwezenlijken. „In deze  tijden van covid-19 is  het lastig in onze branche, maar deze kans mochten we toch niet voorbij laten gaan”, zegt directeur Jorrit van Melick.

Abdij Rolduc in Kerkrade behoort tot de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland en is bovendien het grootste abdijcomplex in de Benelux. Daarnaast staat Rolduc op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van Nederland. De Abdij heeft een rijke geschiedenis van meer dan 900 jaar oud. Op het monumentale complex zijn 158 kamers en een aantal feest- en vergaderzalen te vinden.

Momenteel wordt het monumentale complex met 158 kamers en verschillende feest-en vergaderzalen multifunctioneel gebruikt. De deuren van het hotel gaan op 21 september weer open in de nieuwe formule.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.