Home > Branded content > Eyserhalte HomeMade: ambachtelijke bereidingen in een glazen pot

Eyserhalte HomeMade: ambachtelijke bereidingen in een glazen pot

Confituren, appelmoes van Rembrandt-appels, compotes, honing en chutneys in alle soorten en maten, allerlei soorten ingemaakt fruit en niet te vergeten soepen en sauzen, waar je je vingers bij aflikt. Alles keurig verpakt in handige en luxueus ogende weckpotten, ogenschijnlijk afkomstig uit de tijd dat grootmoeder nog een heel klein meisje was.

Bij de Eyserhalte, de bekende versmarkt in Eys-Wittem, staan ze er al jaren om bekend. Loop op een onbewaakt ogenblik binnen bij de in regionale streekproducten gespecialiseerde winkel en je ziet altijd wel iemand met een grote liefde voor de mooie dingen des levens, die likkebaardend langs de stellingen loopt, zichzelf de vraag stellend met wat voor heerlijks hij of zij vandaag weer eens naar huis zal gaan. Om het zelf in een handomdraai af te maken, of om het cadeau te geven, want daarvoor zijn de vrolijk ogende weckpotten eveneens geschikt. Cellofaantje met een strikje erom en klaar!

Geheime receptuur
Het assortiment met luxueuze bereidingen dat je aantreft bij de Eyserhalte is in niets te vergelijken met het aanbod aan conserven in de schappen van de supermarkt. Zelfs de meest luxueuze – en doorgaans ook vrij prijzige varianten – vallen erbij in het niet. De kwaliteit bij de Eysterhalte ligt op alle fronten een heel stuk hoger en bovendien is alles vers en ambachtelijk bereid, aldus eigenaar André Leclercq. ,,Door onze eigen chef-kok Maciek Starzak en zijn team, bestaande uit Kenny Langhor en Peter Braat, of door bekende regionale koks met wie wij alweer vele jaren samenwerken. ,,Omdat zij zelf ook graag bij de Eyserhalte komen, en weten wat de klanten willen, zijn ze maar al te graag hun (geheime) receptuur ter beschikking stellen om zo de levensgenieters die onze zaak bezoeken een regionaal culinair plezier te doen.

Vleesbereidingen
Sinds enige tijd maakt de Eyserhalte ook furore met bijzondere verse vleesbereidingen. Eysterhalte-eigenaar Leclercq: ,,Daarmee zet je thuis zonder veel handomdraai een topmaaltijd voor twee personen op tafel. De bereidingen, die dankzij de bijzondere methode van conservering vrijwel onbeperkt houdbaar zijn, zijn ook uitstekend inzetbaar als prachtige luxueuze begeleider van een mooi stuk vlees van de barbecue. Het grote voordeel is dat je er die manier ook met meer mensen van kunt genieten.

Black Angus Stoof
De Black Agnus stoof , is een stoof gebaseerd op de Aziatische keuken, waar de Eyserhalte een eigen touch aan heeft gegeven. Met topkwaliteit vlees van Otto Gourmet uit Heinsberg, huisgemaakte rub, aroma’s van liemoenbladeren en sereh en een pit van diverse soorten pepers.

Kalfswang in eigen jus
Biefstuk en ossenhaas mogen dan voor veel mensen het summum zijn, wat velen niet weten is dat kalfswang eigenlijk een veel grotere delicatesse is. Het is bovendien een uitermate geschikt product voor slow cooking. Door de langzame garing in wijn krijgt de bij de Eyserhalte verkrijgbare kalfswang in eigen jus een verfijnde smaak en een botermalse structuur. Een echte klassieker, die ze bij de Eyserhalte vanzelfsprekend van een eigen touch hebben voorzien.

Reestoof
Sinds kort verkoopt de Eyserhalte fresh frozen wild, wild dat is geschoten volgens het 25 mile concept. Dit houdt in dat al het Heuvellandwild wat bij de Eyserhalte te koop is, is geschoten in een gebied van 25 mile (40 km) rondom de plek in Eys-Wittem waar het bedrijf gevestigd is. ,,Van dit onbewerkte eerlijke vlees gaat onze grillmeister en wild specialist Martijn Verschueren een heerlijke ree stoof bereiden. Deze wordt weer voor hetgemak geweckt en is binnenkort bij ons in de winkel te koop”, aldus André Leclercq. ,,In het weekend staat onze grill aan en is iedereen van harte welkom om bij ons te komen lunchen met mooie producten  van de grill. Uiteraard staat het Heuvellandwild in het seizoen ook elk weekend op de kaart.”

Van links naar rechts: Kenny Langhor, Peter Braat, Maciek Starzak (chef kok) en Martijn Verschueren.

 

Wittemerweg 2, Eys (NE) – eyserhalte.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu