Home > Auto's > Vergeten juweeltjes op Interclassics

Vergeten juweeltjes op Interclassics

Het hoofdthema van de bijzondere beurs Interclassics in MECC Maastricht is dit jaar niet een beroemd automerk, maar juist klassieke automobielen die nauwelijks iemand kent, maar niettemin heel zeldzaam en mooi zijn. En dat onder de noemer ‘Forgotten classics’.

Zo bewonderden we de Invectra van verzamelaar Luc Slijpen. Een juweel van een automobiel die voor de oorlog met de hand gebouwd is in Engeland. Daar zijn er maar een stuk of 75 van gemaakt.

Op de preview-avond waren er zo’n 500 gasten, veelal autoliefhebbers die hun hart konden ophalen. Onder hen de bekende Belgische Europarlementariër Guy Verhofstadt die een grote interesse heeft voor klassieke wagens. Dat wordt voor hem nog een uitdaging om deze auto’s af en toe nog op de weg toe te laten, want met de strenger wordende milieuregels wordt dat een hot item de komende jaren.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

Oud-burgemeester van Maastricht Onno Hoes vergezelde Albert Verlinde, die er was in zijn functie van voorzitter van de raad van commissarissen van het MECC.

Het keukenteam van Maison van den Boer stond onder leiding van Soenil Bahadoer, de altijd enthousiaste 2-sterrenchef uit Nuenen.

Presentator Sander Kleikers wist tijdens de veiling voor het goede doel de prijs van een VIP-weekend Grand Prix Zandvoort op te drijven tot € 13.000.

De beurs duurt nog tot en met zondag.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu