Home > Auto's > BMW 5 Serie is de perfecte zakensedan, op maat gemaakt

BMW 5 Serie is de perfecte zakensedan, op maat gemaakt

De BMW 5 serie sedan is de meest succesvolle zakense- dan ter wereld. De nieuwste generatie is nu ook verkrijgbaar met volledig elektrische aandrijving, een logische stap richting duurzame mobiliteit in het premiumsegment. Deze autotest werd gefaciliteerd door Ekris Maastricht, BMW en mini Dealer Zuid-Limburg.

De snel voortschrijdende klimaatverandering verplicht de Europese wetgever ertoe strengere CO2-doelstellingen op te leggen. Die kunnen enkel worden gerealiseerd door de autoconstructeurs door meer deels en volledig elektrisch aangedreven auto’s aan te bieden.

Op maat van de klant

De uitbreiding van het 5 Serie Sedan gamma met de full electric i5 kadert in het Electric First–project van BMW dat van elektrische aandrijving een prioriteit maakt en dat een logische stap is richting duurzame mobiliteit. Terzelfdertijd houdt BMW alle opties open en biedt het zijn klanten de mogelijkheid te kiezen voor de aandrijving die het best tegemoetkomt aan hun mobiliteitsprofiel.

BMW

Freude am Fahren

De vrees dat elektrische aandrijving afbreuk doet aan het rijplezier dat zo typerend is voor BMW, is ongegrond. De nieuwkomer is verkrijgbaar als i5 eDrive 40 (77.572 euro) met een elektromotor van 250 kW die de achterwielen aandrijft en in 6,0 seconden accelereert van 0 naar 100 km/u. De BMW i5 M60 eDrive (108.427 euro) met twee elektromotoren met een vermogen van 442 kW drijft de vier wielen aan, spurt in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 230 km/u. Laden kan aan een DC-lader tegen 205 kW; in combinatie met een WLTP-actieradius van 455 à 582 km zorgt dat voor extra gemoedsrust.

De i5 combineert hoogstaand rijplezier met uitmuntend rijcomfort. Daartoe dragen zowel het motorvermogen, het onderstel als een hele reeks moderne functionaliteiten en uitstekende geluidsisolatie bij, in combinatie met het gebruik van hoogwaardige materialen. Voor het eerst is een volledig vegan interieur verkrijgbaar. Blikvanger binnenin is het Curved Display dat bestaat uit een 12,3 inch Information Display en 14,9 inch Touch Control Display dat voor een nieuwe belevening zorgt die met name de jonge generatie in vervoering zal brengen.

Deze autotest werd gefaciliteerd door Ekris Maastricht, BMW en MINI Dealer Zuid-Limburg.

bmw
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.