Home > TEFAF > Topstukken op TEFAF 2023

Topstukken op TEFAF 2023

Verzamelaars van kunst, design en antiek staat weer een inspirerende ontdekkingsreis te wachten op TEFAF Maastricht 2023. Het is dé plek om kennis te maken met werken van grote historische waarde en schoonheid uit 7000 jaar kunstgeschiedenis. De beurs biedt dé kans om een keuze te maken uit de mooiste, streng gecontroleerde werken, gepresenteerd door meer dan 260 van ‘s werelds meest vooraanstaande specialisten. Wij presenteren zes topstukken in verschillende secties.

VANDERVEN ORIENTAL ART

Kameel met buitenlandse ruiter

China, aardewerk, gepolychromeerd Tang Dynastie, 618-906 na Chr. Uitzonderlijk hoog beeld (bijna 1 meter!). Het werk getuigt van handel en toerisme naar het Chinese Xi’an in de achtste tot negende eeuw via de Zijderoute.

SEAN KELLY GALLERY

Touchstone/ Toetssteen, 2021 Shahzia Sikander (*1969, Lahore Pakistan) Glasmozaïek in gepatineerde koperen lijst, 211,1 x 152,1 cm.

Terugkerende thema’s in de werken van deze Pakistaans-Amerikaanse kunstenaar zijn genderrollen en culturele identiteit. In haar beeldtaal zijn traditionele en hedendaagse motieven en technieken te herkennen.

BLUMKA GALLERY

Madonna met kind Baccio da Montelupo (1510 – 1515) Terracotta, hoogte 74,9 cm.

Baccio da Montelupo wordt beschouwd als een leidende figuur van de Florentijnse Renaissance. Dit elegante beeld is waarschijnlijk een ‘inzending’ van de kunstenaar in de wedstrijd om de opdracht van een marmeren Madonna met kind, bestemd voor een nis in een kerk in Florence.

ADRIAN ALAN

La Grande Bibliothèque, sculpturale vitrinekast Ontworpen en gemaakt door François Linke (meubelmaker) en Léon Messagé (beelhouwer). Parijs, circa 1900

Dit meesterwerk van François Linke (1855-1946) belichaamt de artistieke aspiraties van de Belle Epoque. Het ‘kunstmeubel’ was de blikvanger van diens stand op de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs.

MAURIZIO NOBILE FINE ART

Portret van een heer in een zilveren maliënkolder Bartolomeo Passerotti, circa 1575 Olieverf op doek 1.07 x 78,5 cm

Recent ontdekt schilderij van de hand van de beroemdste portrettist van de 16e-eeuwse Bolognese schilderschool: Bartolomeo Passerotti. De identiteit van de zittende geportretteerde is onbekend. Gelet op diens kostbare kleding is hier mogelijk kampioen schermer Achille Marozzo uit Bologna afgebeeld.

KUNSTHANDEL PETER MÜHLBAUER

De Geboorte Wolfgang Beurer, circa 1485 Paneelschildering, 1.41 x 54 cm.

Wolfgang Beurer is een van de belangrijkste schilders uit de laatgotische periode, ook wel de ‘Dürer-periode’ genoemd. Hij staat bekend om zijn ongewone kleur- en lichteffecten in de achtergronden van zijn paneelschilderingen.

TEFAF Maastricht | 11 – 19 maart 2023 | MECC Maastricht

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.