Home > Society > Jos Lantmeeters nieuwe gouverneur van Belgisch Limburg

Jos Lantmeeters nieuwe gouverneur van Belgisch Limburg

De Vlaamse regering heeft Jos Lantmeeters (N-VA) voorgedragen als nieuwe gouverneur van Belgisch Limburg. Hij volgt Herman Reynders (sp.a) op, die in februari dit jaar met pensioen ging. De aanstelling van Lantmeesters betekent ook dat de taak van Michel Carlier als waarnemend gouverneur van Belgisch-Limburg erop zit. Hij keert terug in de functie van arrondissementscommissaris.

Er was aanvankelijk geen éénduidigheid over de benoeming van Lantmeesters, want ook de CD&V-partij had een kandidaat naar voren geschoven. Maar omdat Cathy Berx in Antwerpen en Carl Decaluwe in West-Vlaanderen reeds gouverneur zijn en beiden tot de christendemocraten horen, eiste de N-VA als grootste partij in Vlaanderen de vrijgekomen post op.

Eerste gedeputeerde Inge Moors (CD&V) feliciteerde Jos Lantmeeters op sportieve wijze. ,,Wij  kijken uit naar een goede samenwerking ten dienste van Limburg en de Limburgers. De provincie staat voor grote uitdagingen. We hopen dan ook samen werk te maken van een sterke en veerkrachtige provincie voor alle Limburgers.”

Jos Lantmeeters (56j), is geboren en getogen in Genk, gehuwd en vader van twee kinderen. Na zijn humaniora studeerde hij Rechten aan de KULeuven en combineerde dit enkele jaren met Handels- en Financiële Wetenschappen aan de EHSAL in Brussel. Vanuit de politiek zetelt Lantmeeters momenteel in het Vlaamse Parlement waar hij al jarenlang de Limburgse dossiers op de voet volgt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu