Hét Chapeau Terras van het jaar 2016

De Mangerie Maastricht

Maandag 9 mei 2016

HÉT CHAPEAU TERRAS VAN HET JAAR 2016
De Mangerie Maastricht

Het terras van de Mangerie, het restaurant van hotel Crowne Plaza op de oostoever van de Maas in Wyck-Maastricht, is een klassieker; het bestaat al zo lang als het hotel oud is. Maar het heeft niets van z’n charme verloren. Om te beginnen is het zicht heerlijk. Je kijkt uit op de langsvarende boten op de Maas, het historische centrum van Maastricht en de wandelende en fietsende passanten. Genoeg te zien dus. Het meubilair is comfortabel, daar hoef je het niet voor te laten. Het is er enerzijds druk, en toch zit je redelijk discreet, ook omdat de tafels niet te dicht op elkaar staan. Het terras is bij goed weer elke dag geopend voor ontbijt, lunch en diner, plus voor tussendoor. De goed geklede, veelal ‘internationale’ medewerkers zijn attent en enthousiast,
al druipt de ervaring er niet van af. De menukaart is gericht op een mondain publiek. Dat gaat dan van Coquille St. Jacques tot Zeebaars of Paprika Risotto. Het niveau van de keuken is niet uitmuntend maar goed en smaakvol. De wijnkeuze is ruim en de wijnen worden op de juiste temperatuur in mooie ruime glazen geserveerd. Wij kunnen hier wel een middag of avond spenderen, genietend van het goede leven in het zuiden, zonder gestoord te worden. www.crowneplazamaastricht.com/restaurant

HÉT TRENDY TERRAS VAN HET JAAR
Bistro Neuta

Trendy hoeft niet te betekenen dat het een hippe beachtent is. Bistro Neuta is op zijn manier vernieuwend door van woensdag tot zondag culinaire verrassingen te serveren op een goed verzorgd terras tegen scherpe prijzen. Met lekkers zoals oesters, carpaccio van wagyu, bouillabaise en Texels lam. Dat alles begeleid door frisse zomerwijnen. De bediening is zowel informeel als professioneel. Hier kun je lekker op het gemak genieten. www.bistroneuta.be 

DE PUBLIEKSWINNAAR
Kasteel Wittem

Kasteel Wittem is altijd een parel geweest in het Limburgse Heuvelland, maar na de roemrijke jaren aan de culinaire top kende deze fraaie locatie ook een aantal mindere jaren, waarin sprake was van stilstand. Het elan was er vanaf. Daarmee hebben de nieuwe eigenaren korte metten gemaakt. Er wordt nu gewerkt met een kleinere, minder ambitieuze kaart, maar wel
met eerlijke streekproducten. En het terras is veel frisser geworden met eigentijdse kleuren, prettig zitcomfort en een sfeer die het midden houdt tussen loungen en dineren. Gezien de reacties slaat dat aan bij de lezers van Chapeau. www.kasteelwittem.nl

Lees ook