Home > Interieur > Antwerpen: het walhalla voor de interieurliefhebber

Antwerpen: het walhalla voor de interieurliefhebber

Waarom zou je gaan woonwinkelen op meubelboulevards als het zóveel leuker kan? Trek er een dagje voor uit, bereid je voor op veel proefzitten en -liggen en kom uiteindelijk met een nieuw interieur (of gewoon heel veel ideeën) weer thuis. Mijn tip: ga naar Antwerpen.

Ik was er onlangs voor een weekendje eten, drinken, slapen, én – niet geheel volgens plan – ook woonshoppen. Ik was namelijk even vergeten dat Antwerpen opvallend veel woonwinkels heeft, de een nog mooier dan de ander. Of je nu van vintage, Scandinavisch design of eclectisch houdt, Antwerpen heeft het. Alleen al in de Kloosterstraat vind je parel na parel. Begin hier je meubeljacht en je bent al snel een paar uur zoet.

1.Espoo

In de Kloosterstraat ligt Espoo, de belichaming van Scandinavisch design. Denk aan: Hay, &Tradition en Muuto. In de mooie lichte ruimte komen de meubels goed uit de verf.

2.Christiaensen & Christiaensen

Nog zo’n vondst in de Kloosterstraat. Bij binnenkomst waan je je meteen minstens een halve eeuw terug in de tijd. De vintage woonaccessoires, meubels en lampen worden afgewisseld met her en der een moderne tegenhanger.

3. Akanthos Eclectic Interiors

Antiekliefhebber? Sla dan Akanthos zeker niet over. In de winkel in de (hoe kan het ook anders?) Kloosterstraat vind je midcentury, modern en vintage design. Er is bekend industrieel design, maar er zijn ook stukken van minder bekende ontwerpers.

4. Studio Henk

 Omdat ik geen genoeg kan krijgen van de Kloosterstraat, tip ik hier ook nog even Studio Henk. De Nederlandse winkel/meubelontwerpstudio heeft hier een flagship store. Niet te missen!

5. Vincents

En dan mijn persoonlijke favoriet: St. Vincents. Wát een mooie winkel. De voormalige drukkerij op de Kleine Markt is nu een showroom vol unieke stukken met een ingetogen stijl. Wel iets om even voor te sparen, maar dan heb je ook wat.

6. Gaest

Wat ooit begon als reseller van Hay, is nu uitgebreid tot een goed gecureerde plek met de mooiste designmerken. Nog steeds erg Scandi, dus mooie ontwerpen gegarandeerd.

7. Furnified

Ook weer zo’n topper op het gebied van midcentury-stijl meubels: Furnified. Een echt Belgisch meubelmerk, met inmiddels niet alleen een showroom in Antwerpen, maar ook in Amsterdam. Mooi en betaalbaar, wat wil je nog meer?

8. Purdey D Design

Vooruit, toch nog even terug naar de Kloosterstraat. Want we mogen de prachtige winkel van interieurontwerpster Purdey Deseure niet vergeten. Een goed adres voor bijzondere objecten en mooi vormgegeven meubelen van pure materialen. Inspiratie gegarandeerd!

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.