Home > Culinair > Wijnen > Domein Holset neemt Wijngaard Raarberg in Meerssen over

Domein Holset neemt Wijngaard Raarberg in Meerssen over

Domein Holset in Lemiers neemt Wijngaard Raarberg in Meerssen over van collega-wijnmaker Ralph Huijdts. Dat maken de wijnbouwers maandag bekend. De twee Limburgse wijnhuizen produceren allebei uitsluitend mousserende wijnen.

De officiële overname van de 1,6 hectare tellende wijngaard aan de Lange Raarberg in de Meerssense buurtschap Raar vindt plaats op 1 augustus. Huijdts blijft het komende jaar wel actief de om de transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen. RAAR, het label dat geproduceerd wordt door Wijngaard Raarberg, blijft onder de noemer van Domein Holset bestaan.

Toen Ralph Huijdts dertien jaar geleden begon met wijnbouw, had hij één doel: Nederlandse mousserende wijn van de hoogst denkbare kwaliteit maken van uitsluitend pinot noir en chardonnay. Nu dat doel bereikt is, vindt de ondernemer het tijd voor iets nieuws. „We hebben veel mooie momenten meegemaakt en plezier gehad, maar het is ook dertien jaar lang keihard werken geweest. Je bent eigen baas, maar eigenlijk is de wijngaard de baas.”

De wijngaard, of eigenlijk de natuur, bepaalt je agenda, aldus Huijdts. ,,Je moet alles direct uit je handen kunnen laten vallen als de druiven dat nodig hebben. Ik heb met RAAR bereikt wat ik wilde bereiken, we behoren inmiddels tot de bekendere Nederlandse mousserende wijnhuizen, en daar ben ik enorm trots op. RAAR is en zal altijd mijn kindje blijven, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.’’

Over een geschikte partner voor de overname van zijn kindje, hoefde Ralph niet lang na te brengen. „Er is maar één ander Limburgse wijnhuis dat zich volledig toespitst op mousserende wijnen, en dat is Domein Holset. We hebben de afgelopen jaren veel samengewerkt en elkaar veel kunnen helpen. Ik wist ook dat Holset de ambitie heeft om verder te groeien.’’

Kirsten Abels zelf ging vrijwel direct overstag toen haar het Meerssense domein werd aangeboden. „Wijngoed Raarberg sluit naadloos aan bij Domein Holset. Het is een andere locatie met dezelfde specialisatie en doelen. Met deze overname behalen we ons doel om uit te groeien naar een productie van 60.000 flessen (mousserende) wijn per jaar: over twee jaar – als de wijngaarden ‘volwassen’ zijn – zelfs 80.000. Vanaf nu gaan we ons verder specialiseren in, en focussen op Limburgse mousserende wijn.’’

Ondanks dat Wijngaard Raarberg, en daarmee het label RAAR, een nieuwe ‘eigenaar’ krijgt, zal het merk de komende jaren volledig in stand gehouden worden. Wijnen van druiven die op de wijngaard in Meerssen worden geteeld, blijven de naam RAAR dragen.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.