Home > Culinair > Terrassen brengen weer leven in de stad

Terrassen brengen weer leven in de stad

De vandaag geopende horeca blijkt veel Limburgse steden en dorpen weer tot leven te hebben gebracht. Overal was er veel belangstelling om een plekje op een terras te krijgen, zonder dat dit tot problemen leidde. In het algemeen werden de nieuwe regels – afstand houden en hygiëne – goed opgevolgd.

In Maastricht waren niet alleen de horeca-ondernemers blij, ook de winkeliers, omdat de geopende terrassen volk trekken. Op het Vrijthof pakken de nieuwe maatregelen goed uit. Doordat de doorgaande route voor rijdend verkeer is afgesloten en de cafés en restaurants op het plein zelf een deel van hun meubilair hebben mogen uitstallen, is er een goed werkende situatie ontstaan. Berry Kuzelj van de Britannique en Aux Pays Bas: „We zijn ontzettend blij. Door deze oplossing kunnen wij buiten hetzelfde aantal gasten ontvangen. En je ziet dat de mensen ernaar verlangd hebben om weer naar buiten te kunnen en een terrasje te pikken. De omzet die we verloren zijn in de afgelopen tweeëneenhalve maand, krijgen we niet meer terug. Dat geld is verdampt. Maar nu kunnen we in ieder geval weer vooruit.”

Ook Robin Berben van Café Sjiek stond met een brede glimlach op zijn uitgebreide terras de gasten op te wachten. „We moeten natuurlijk improviseren omdat we binnen maar dertig mensen kwijt kunnen. Daar kun je reserveren, buiten niet. Maar in ieder geval merk je dat de mensen weer zin hebben om wat te komen eten en drinken. En dan maar hopen dat het een zomer met mooi terrasweer wordt, want dat hebben we wel nodig.”

Op het Onze Lieve Vrouweplein weliswaar geen dubbelterras, zoals aanvankelijk bedacht. Maar wel een gezellige drukte, zij het met minder stoelen dan normaal. De Comedie heeft nog de mogelijkheden gekregen om ook naast het oorspronkelijke terras nog wat extra tafels neer te zetten. Op het oorspronkelijke terras zitten de mensen normaal kort op elkaar, maar nu staan er plantenbakken tussen de tafels  om ruimte te scheppen. Igor Reintjens:”Wij hebben op ons terras weinig ruimte om uit te breiden. Toch willen we onze gasten een aangenaam verblijf bieden. Op bepaalde piekuren reserveren wij tevens op het terras maar ook dan is iedereen welkom voor een glaasje wijn of een kop koffie. Uiteindelijk zijn we gewoon blij dat we onze gasten weer kunnen ontvangen.”

Ook op kleinere pleinen als de Thermen zijn de terrassen van Vino&Friends, Rozemarijn en de Moriaan wat uitgebreid. En ook daar werd door de gasten al meteen dankbaar gebruik van gemaakt.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.