Home > Culinair > Nieuwe eigenaar voor Brasserie Mijn Streek in Heerlen

Nieuwe eigenaar voor Brasserie Mijn Streek in Heerlen

De toonaangevende Heerlense Brasserie Mijn Streek, gelegen op de vijfde etage van het iconische Glaspaleis in Heerlen, heeft een nieuwe eigenaar. De zaak, een modern ingerichte brasserie met details die je een warm en huiselijk gevoel geven en je bovendien doen denken aan vroeger, is overgenomen door Rijk Boerma.

Brasserie Mijn Streek werd negen jaar geleden opgericht door Levy Smit en Tim Sieben. Beiden kenden elkaar van de Hoge Hotelschool in Maastricht. Vier jaar later kocht chef-kok Alan Oostrom zich in om het restaurant naar een hoger niveau te tillen. Het leidde in 2018, geheel onverwacht, tot het binnenhalen van een Bib Gourmand, in het kort gezegd een waardering van de Michelingids voor de juiste prijs-kwaliteitsverhouding. De gezamenlijke inspanningen van de drie eigenaren resulteerden in een bij velen geliefde hotspot.

,,We kijken terug op een fantastische periode in Heerlen”,  laat het drietal weten.  ,,Samen met ondernemers in de stad, de gemeente en de stichting Schunck hebben wij mogen bijdragen aan de metamorfose die Heerlen de afgelopen jaren heeft ondergaan.”

Om die metamorfose kracht bij te zetten is het volgens de drie voormalige eigenaren goed om ruimte te bieden aan jong talent. ,,Zo dat de creatieve geest behouden blijft. De nieuwe eigenaar Rijk Boerma is bij uitstek de persoon die heel goed snapt waarom Mijn Streek, Mijn Streek is. Focus op kwaliteit en oprechte gastvrijheid, met een knipoog naar de lokale ambacht zal ook bij hem als leidraad dienen voor de komende jaren.

Rijk is opgeroeid in Welten en kent de Heerlense mentaliteit, ietwat plat uitgedrukt in een door de stad Rotterdam geïnspireerd zinnetje als ‘Niet lullen maar tappen’, als geen ander.

Door de overname hopen de oud-eigenaren de gewaardeerde plek die Brasserie Mijn Streek is geworden voor hun gasten te kunnen waarborgen. Ze benadrukken dat dit avontuur nooit was geslaagd zonder alle medewerkers en trouwe gasten en uitten hun welgemeende dank voor hun support en loyaliteit.

Brasserie Mijn Streek is er voor jong en oud, voor ontspannen zakelijke bijeenkomsten maar vooral om te genieten van al het moois dat de Mijnstreek te bieden heeft.

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.