Home > Culinair > Finalist publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2020’: Brasserie Ver’Koch Roermond

Finalist publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2020’: Brasserie Ver’Koch Roermond

Weloverwogen je keuze voor de pubieksprijs ‘Terras van het Jaar 2020’ maken? De vijf finalisten stellen zich deze week aan je voor!

Brasserie Ver’Koch, Roermond

De naam van de brasserie is een knipoog naar Mathieu Koch, de beroemde Roermondse kunstfotograaf die 40 jaar lang zijn studio op deze plek had. Een lange fotowand – met recente afdrukken van zijn foto’s en de nodige originele attributen – houdt dat verleden zorgvuldig intact. Gasten beleven er deze historie in een sfeervolle, moderne vertaling.

Met Ver’Koch is bewust gekozen voor de formule van dagzaak. Je kunt er terecht voor een ontbijt, lunch, borrel en een hapje ‘om het winkelen af te sluiten’. De openingstijden zijn er op afgestemd, met een keuken die dagelijks opent om tien en sluit om zes uur. Zaterdags gaan ze een uurtje eerder open en op ‘donderdag-koopavond’ twee uur later dicht. “We hebben geen avondopenstelling omdat dat om een totaal ander concept vraagt.”

De menukaart – ook vooraf al in te zien via de website – kent talloze smakelijke suggesties. Hij varieert van stevige ontbijten en gemakkelijke lunches tot een keur van pasta’s en salades uit de mediterrane keuken. Daar kun je ook naar wens een persoonlijke combinatie uit samenstellen. ”Inmiddels hebben diverse bedrijven en gemeentelijke instellingen ons als vergaderlocatie. Deels ook omdat onze keuken met snelheid is ingesteld op grote groepen.”

Want in hartje stad Roermond is een restaurant met 110 zitplaatsen een bijzonderheid. En al helemaal aan het Munsterplein. In de planning staat de bouw van een overdekt winterras, als een heuse ‘lounge’ aan de voorzijde. Dat sluit perfect aan op de historische gewelvenkelder van waaruit vluchtgangen tot aan kasteel Horn liepen. Hij wordt kosteloos ter beschikking gesteld voor kleinschalige presentaties of modeshows.

“Ook wij waren ‘verkocht’ toen we hier voor de eerste keer binnenstapten. Een unieke plek aan het allermooiste plein van Limburg!”

Munsterplein 22-A, Roermond (NL) – verkoch.nl

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

De tweede, en tevens laatste, stemronde is gesloten. De winnaar van publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2020’ wordt na 26 juni bekend gemaakt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu