Home > Culinair > Bassinario 2022: netwerken te midden van circusacts en decoratie

Bassinario 2022: netwerken te midden van circusacts en decoratie

Na een noodgedwongen pauze van twee jaar, werd het Bassin in Maastricht donderdagavond weer feestelijk verlicht en versierd voor het Bassinario. Dat evenement wordt al 19 jaar georganiseerd door serviceclub Ronde Tafel 179 en staat traditioneel in het teken van netwerken, culinair genieten én het goede doel.

Anders dan voorgaande jaren, was het thema van het Bassinario dit jaar niet gekoppeld aan een exotische stad, maar aan het circus. Het thema Cirque du Bassinario kwam dit jaar dan ook niet zozeer terug in de gerechten uit de keukens van Dock Five, Harbour Club, Allo Allo, Les Trois Seaux en Wienkontor, maar wel in de decoratie, de stropdassen van de Tafelaars en de circusacts.

In totaal waren er zo’n 900 mensen aanwezig op het Bassinario. Daarmee was het evenement, net als voorgaande jaren, volledig uitverkocht. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd het maximale aantal verkochte kaartjes echter al ruim twee weken voor het evenement bereikt. ,,Daar zijn we enorm trots op’’, liet voorzitter Romain Wijckmans, voorzitter van de Ronde Tafel 179 weten. ,,Uitverkopen doen we elk jaar, maar nooit eerder waren we zo vroeg.. Dat laat toch wel zien dat het Bassinario een vaste waarde is in Maastricht en dat steeds meer mensen het evenement echt zien als laatste grote netwerkevenement voor de zomervakantie.”

Met de opbrengsten van het uitverkochte evenement sponsort De Ronde Tafel 179 jaarlijks diverse goede doelen. Dit jaar is het grootste gedeelte van de in totaal 22.179 euro bestemd voor de kinderafdeling van het Maastricht UMC+.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu