Home > Business > Vorstelijk overnachten: Château Neercanne breidt uit

Vorstelijk overnachten: Château Neercanne breidt uit

Château Neercanne breidt uit. De daken van het kasteel en het voormalige poortgebouw even verderop zijn aan vernieuwing toe. Dat biedt tevens ruimte om zeven luxe hotelsuites te realiseren.

Bijna 80 jaar na de restauratie van Château Neercanne tussen 1950 en 1955, is het hoog tijd om de leiendaken van het monumentale kasteel in het Jekerdal te vernieuwen. Een aanzienlijke operatie, waar exploitant Oostwegel Collection al een tijd mee in de weer is. „We hebben ons steeds afgevraagd: als dat toch moet gebeuren, hoe kunnen we dan van de gelegenheid gebruik maken om verder te verbeteren, te verduurzamen en te vernieuwen?’’ licht Camille Oostwegel tweede generatie in het familiebedrijf, toe.

De vraag naar logementen op Château Neercanne was er altijd al. In het verleden werd ook al diverse keren onderzocht of dat gerealiseerd kon worden. Helaas altijd zonder succes. Tot nu dan. Niet alleen het leiendak van het château moet vernieuwd worden, ook dat van het poortgebouw – onderkomen van lunchrestaurant L’Auberge de Neercanne en tot eind 2019 tevens woonhuis van de voormalige directeur van het château, Peter Harkema. Met zijn vertrek kwam de zogenoemde ‘ambstwoning’ vrij. In combinatie met de huidige kleedruimtes op de eerste etage, biedt die net voldoende ruimte voor zeven luxe hotelsuites. Eén daarvan op de begane grond, zes op de eerste etage; allemaal met een adembenemend uitzicht.

Onder creatieve leiding van Roelfien Vos, in 2019 ook betrokken bij de metamorfose van restaurant Château Neercanne, krijgen de zeven te realiseren luxesuites elk een unieke, vorstelijke en warme uitstraling. In haar ontwerp spelen kleuren en materialen uit de regio de hoofdrol.

Om het hele proces van verbeteren, verduurzamen en vernieuwen zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt de verbouwing ingedeeld in diverse fases. In de eerste fase, van 1 mei tot 1 oktober 2023, wordt het hele poortgebouw onder handen genomen. Voor de vernieuwing van het dak, ruwbouw van de kamers en aanbouw van de compleet nieuwe, gasvrije keuken, zal lunchrestaurant L’Auberge tijdelijke verhuizen naar de grotten van het kasteel. Vanaf augustus 2023 wordt het dak aan de achterkant van het château volledig vernieuwd, in november wordt de steiger naar de voorkant verplaatst voor deel twee van het château-dak. Afgezien van de steiger naast de voordeur van het château, zullen de gasten van Château Neercanne verder geen last hebben van de vernieuwingen.

Naar verwachting openen de luxe hotelsuites in december 2023 en zullen de volledige renovatiewerkzaamheden aan het dak in februari 2024 afgerond zijn.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.