Home > Culinair > Nieuw interieur Château Neercanne valt in de smaak

Nieuw interieur Château Neercanne valt in de smaak

Een klassieke look, deels gecreëerd met behulp van nieuwe technieken, waardoor het lijkt alsof de gebruikte materialen al eeuwenlang meegaan, terwijl ze volledig nieuw zijn.  Maar ook lichtere kleuren, waardoor onder meer het daglicht beter tot zijn recht komt, ook doordat de groene omgeving van het terrassenkasteel nadrukkelijker bij het geheel betrokken wordt. Château Neercanne, al ruim zestig jaar een van de parels van gastronomisch Maastricht, heeft de afgelopen weken een ingrijpende opfrisbeurt ondergaan. Een likje verf, nieuwe wandbekleding en gordijnen hebben het restaurant weer een frisse look gegeven.

Vanmiddag werd het eindresultaat van de verbouwing gepresenteerd tijdens een exclusieve perslunch. Deze stond tevens in het teken van het feit dat het achttiende-eeuwse kasteel vorig jaar officieel lid is geworden van Relais & Châteaux, een organisatie die een groot aantal van  ‘s werelds bijzonderste hotels en restaurants omvat. Château St. Gerlach in Houthem, eveneens onderdeel van de Oostwegel Collection, maakte al langer deel uit van Relais & Châteaux.

,,Wat je in dit restaurant beleeft aan smaak, moet ook tot uitdrukking komen in het interieur”, was van meet af aan het uitgangspunt de Amsterdamse interieurontwerpster en binnenhuisarchitect Roelfien Vos, die het vernieuwde restaurant ontworpen heeft. Vos werkt al zo’n tien jaar samen met de Oostwegel Collection. Eerder tekende ze voor een gedeeltelijke vernieuwing van Hotel Winselerhof in Landgraaf en Château St. Gerlach.

Hoewel de veranderingen op een subtiele manier zijn doorgevoerd, zal het met name voor de gasten van Château Neercanne duidelijk zijn dat er de afgelopen maand ontzettend veel gebeurd is.

Heldere kleuren geven de statige ruimtes nieuw elan, zonder dat zij hun voorname glans verloren zijn en de historische omgeving geweld is aangedaan. ,,Een grote uitdaging vormde het feit dat het, gezien het belang van deze omgeving, steeds de bedoeling is geweest om ‘hospitality’ en ‘history’ bijeen te houden. Ik ben blij dat we kunnen zeggen: het is gelukt”, aldus  Roelfien Vos, die behalve het interieur van het restaurant ook de entree en de receptie in een nieuwe jas gestoken heeft.

Belangrijk onderdeel van de verjongingskuur vormen de gordijnen, die er met hun achttiende-eeuwse borduursels uitzien alsof ze honderden jaren oud zijn, terwijl ze net gemaakt zijn. Ze zijn dan ook niet van zijde, zoals je zou verwachten, maar van polyester, waardoor ze minder kwetsbaar zijn.

Om het vernieuwde restaurant en de viering van het lidmaatschap van Relais & Châteaux luister bij te zetten, kookte chef de cuisine Gilbert von Berg een viergangendiner voor 28 gasten. Je zou kunnen zeggen dat de jonge chef zelf ook deel uitmaakt van de vernieuwing van Château Neercanne, want hij trad een kleine twee jaar geleden in de voersporen van Hans Snijders, die bijna vier decennia geleden aantrad en in die tijd heel veel hoogtepunten meemaakte.

Peter Harkema, die als directeur en gastheer alweer sinds mensenheugenis het gastvrije gezicht is van Château Neercanne, is zeer tevreden met het resultaat van de verbouwing. ,,Fris, verrassend, maar ook mooi chique, warm en stijlvol. Helemaal des Neercannes”, luidt zijn oordeel.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.