Home > Business > Immo Janssen-Marres kijkt ook over de grens

Immo Janssen-Marres kijkt ook over de grens

Immo Janssen-Marres uit Riemst spreidt zijn vastgoedactiviteiten voornamelijk uit over Haspengouw, de Voerstreek en de provincie Luik, maar kijkt ook over de grens.

Een muurgroot doek van kunstenaar Peter Weidenbaum, een eigentijds interieur met veel glas, lichte kleuren en natuurlijke materialen, een hippe bar: dit is een kantoor-ruimte anno 2021. Immo Janssen-Marres huist sinds enkele maanden in een nagelnieuw gebouw in Riemst, pal naast de weg Tongeren-Maastricht.

„Als je service wil bieden, moet je je cliënten kunnen ontvangen in een comfortabele, rustgevende omgeving”, zegt zaakvoerder Dirk Janssen. „In 2005 nam ik het kantoor van mijn vader over. Dat familiale karakter is een van onze troeven. Vertrouwen is een duur woord, maar voor ons is het de basis van iedere verkoop. Ik ben accountant en vastgoedexpert van opleiding. We hebben de knowhow om de waarde van een huis goed te taxeren. Je kan maar beter een onderbouwde raming geven. De hedendaagse koper maak je niets wijs, hij heeft genoeg tools om te weten wat een pand waard is. Hij hoeft maar even op zijn smartphone te swipen.”

Dirk Janssen (49) stelt vast dat de woonkwaliteit in het coronajaar 2020 helemaal naar boven is geschoven in de prioriteitenlijst van de gemiddelde burger. „Reizen en de meeste vrijetijdsactiviteiten zijn weggevallen. Daardoor wordt het belang van ontspannend, huiselijk wooncomfort nóg belangrijker. De mensen hebben daar nu ook een groter budget voor, gewoonweg omdat ze minder of zelfs geen geld uitgeven aan kleding, horeca, citytrips en dergelijke. Los van dat subjectieve aspect, blijft de aankoop van vastgoed een uitstekende investering.

”De Belgische grensstreek is al decennia populair bij Nederlanders die op zoek zijn naar een woning. Daar heeft de pandemie niets aan veranderd. „Integendeel, door de stijging van de vastgoedprijzen en het woningtekort in en rond Maastricht zijn ze nog meer geneigd om in Belgisch-Limburg of Wallonië te kopen. In België krijg je ook meer vierkante meters voor je geld. Tel daarbij het landelijke, groene karakter van de Jekervallei en de nabijheid van Maastricht, Tongeren, Hasselt, Aken en Luik, en je hebt een verklaring voor de aantrekkingskracht van onze regio.”

Maastrichtersteenweg 7 bus 1, Riemst (BE) immojanssen-marres.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu