Home > Business > Als alles meezit, volgend jaar eerste gasten in Qurios Gulpen

Als alles meezit, volgend jaar eerste gasten in Qurios Gulpen

In het inmiddels gesloten bungalowpark Euverem (Gulpen) zijn deze week de plannen voor het vernieuwde bungalowpark gepresenteerd. Eigenaar Qurios, die Bungalowpark Euverem in het voorjaar van 2018 kocht van de vorige eigenaar Vacantievreugd, heeft ervoor gekozen met een nieuwe formule een nieuwe weg in te slaan, zo lichtte CEO Jeroen Postma van eigenaar Qurios toe.

Share the simple things in life’ luidt de slogan van Qurios. Het genieten van de kleine dingen in het leven is als een rode draad door het concept van Qurios geweven: geen subtropisch zwembad, chique restaurants of recreatieprogramma waarin alleen geknutseld wordt, maar sterrenkijkers en vergrootglazen om de natuur te ontdekken en ‘gewoon’ een gezellige brasserie en kookworkshops voor de kleinste bezoekers.

Qurios heeft parken op een aantal A-locaties in Nederland. Vooralsnog bevinden deze locaties zich allemaal aan de kust. Gulpen wordt het eerste park in een groene omgeving.

Waar het huidige bestemmingsplan voor het bungalowpark bestaat uit typische Limburgse vakwerkhuisjes, heeft de organisatie ervoor gekozen met Qurios Gulpen een andere weg in te slaan. ,,Laten we eerlijk zijn, ieder dorp in Zuid-Limburg heeft een eigen bungalowpark en ze staan allemaal vol met Limburgse vakwerkhuisjes. Wij willen ons op deze manier graag onderscheiden van de rest’’, aldus Postma.

De natuur en vooral aanpassingen aan deze natuur hebben een grote rol gespeeld in het eerste voorstel voor Qurios Gulpen. Zo worden de tachtig huisjes die op de vier hectare naast het bestaande park worden gebouwd, deels in de grond gebouwd. Het aanzicht vanaf het dorp Euverem verandert daardoor in een soort Teletubbie-landschap en blijft groen. Ook de parkeerplaats op het park wordt middels een groene burcht afgeschermd van de doorgaande weg.

Op het bestaande deel van het park komen honderd nieuwe huisjes te staan. Die komen er divers uit te zien. Veel glas moet er voor zorgen dat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van natuurlijk licht. De huisjes worden opgebouwd uit natuurlijke materialen. In een klein deel van de huisjes moeten de gasten het gevoel krijgen dat ze in een boomhut verblijven.

Het minimalisme dat gepaard gaat met less is more komt ook terug in de bungalows die op Qurios Gulpen gebouwd zullen worden: ,,Strak, modern en helemaal hip, maar ook knus, kneuterig, klimmen en klauteren’’, vertelt Postma.

Postma hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de afbouw van Bungalowpark Eurevem en vervolgens opbouw van Qurios Gulpen. Hoe snel hij daadwerkelijk kan beginnen, blijft nog even een vraag. Volgens wethouder Guido Houben van de gemeente Gulpen-Wittem moet er nog een aantal stappen en procedures doorlopen worden alvorens Postma daadwerkelijk van start mag gaan. ,,Wij hopen in het tweede gedeelte van 2020 onze eerste gasten te kunnen ontvangen’’.

_______________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu