Home > WMC > Bert Corneth houdt WMC-reus voorgoed wakker

Bert Corneth houdt WMC-reus voorgoed wakker

Iets terug doen voor zijn geboortestad. Dat is de drijfveer voor zakenman Bert Corneth om in moeilijke tijden het stokje over te nemen en leiding te geven aan de WMC-organisatie.

„Toen ik als kersverse voorzitter in april van dit jaar voor het eerst de WMC-vrijwilligers toesprak, vroeg ik of het zaallicht aan mocht. Die verwachtingsvolle en bovenal enthousiaste blik die ik in hun ogen zag, motiveert mij enorm in mijn voorzitterschap.” Corneth (58 jaar) haalt een recente herinnering op. „Het is ongelofelijk wat er met mij en met het WMC is gebeurd sinds ik eind januari 2022 bestuurslid werd!”

De geboren Kerkradenaar kwam enkele jaren geleden terug naar de Klankstad omdat, zoals hij het zelf zegt, „mijn metronoom wat al te hard liep”. Jarenlang pendelde Corneth tussen de Randstad en de grote Europese steden om met zijn internationale teams institutionele beleggers te begeleiden bij de aankoop en ontwikkeling van grote vastgoedprojecten. Vanaf 2019, na de aankoop van een huis in de omgeving waar hij opgroeide, doet hij het wat rustiger aan. „Ik ben hier in de buurt van familie en vrienden. Ook rijd ik graag op de fiets door de prachtige Limburgse natuur. Het is de omgeving waar zijn liefde voor de muziek ontstond. „Ik bezoek al mijn hele leven allerlei soorten concerten van klassiek, jazz tot pop. Het begon in mijn vroege jeugd, toen ik klarinettist was bij harmonie Sint Gregorius in Haanrade.” Toen hij vervolgens naar het gymnasium Rolduc ging, werd het blaasinstrument ingeruild voor de gitaar. „Regelmatig repeteer ik nog met vrienden uit mijn middelbare schooltijd in de band The Hack on the Tack Boys. Mijn ervaringen met het WMC gaan terug naar mijn tienertijd. Als lid van de verkennerij verkocht ik WMC-souvenirs en zo maakte ik het WMC voor en achter de schermen mee. In de jaren erna waren het de WMC-concerten en het buitenfestival die me naar Kerkrade trokken”, lacht Corneth.

De succesvol internationaal zakenman moet bij het WMC op zijn zachtst gezegd flink aan de bak. „Na de moeilijke coronatijd is besloten voor een volwaardig WMC 2022 te gaan. En dat maken we waar”, zegt de nieuwe voorzitter strijdbaar. „Sommige orkesten hebben door corona en de oorlog in Oekraïne moeten afzeggen maar de artistiek leiders hebben me verzekerd dat we de kwalitatieve reputatie van het WMC kunnen waarmaken. Ik heb in de korte tijd dat ik hier ben met name hard gewerkt aan het bij elkaar brengen van de diverse onderdelen van de WMC-organisatie.” Als vrijwilliger onder vrijwilligers de enorme WMC-ambitie duurzaam waarmaken ziet de zakenman als een ultieme uitdaging. Als voorzitter zet hij ook de lijnen uit voor de toekomst van het WMC, het onbetwiste wereldkampioenschap van de blaasmuziek! Vernieuwing, internationalisering, laagdrempeligheid, inclusiviteit en voortdurende zichtbaarheid worden steeds belangrijker.

Nieuwe voorzitter wil ambitie duurzaam maken

„Het WMC is te lang een reus geweest die één keer in de vier jaar wordt gewekt”, zegt Corneth. „Als ik deze zomer het startsein voor het WMC geef, houd ik die reus daarmee ook voorgoed uit zijn slaap.”

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu