Home > Travel > Liens Travel > 5 highlights in Montenegro

5 highlights in Montenegro

Nationale parken, een helderblauwe kustlijn, jetset havens én indrukwekkende bergen: een unieke combinatie waar Montenegro alles van weet. Dit verrassende Europese land heeft alles in huis om zowel natuur- als rustliefhebbers in de watten te leggen. Een parel. Neem daarbij dat er nog niet zoveel toeristen aanwezig zijn en het klimaat van mei tot oktober zonnig is, en je keuze voor een nieuwe bestemming is snel gemaakt. Hieronder de vijf must-sees in Montenegro.

Skadar: het grootste meer in de Balkan

Als je via Brussel-Charleroi vliegt op de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica, krijg je bij de landing al een voorproefje van het Skadar meer. Een waanzinnig mooi en gigantisch meer op de grens van Montenegro en Albanië. In bochten en krullen baant dit meer zich een weg rond het heuvelachtige landschap. Een must tijdens je vakantie. Bewonder het Skadar meer idealiter per boot – een uitstap die je handig ter plekke kan boeken bij aanbieder Pelican. Zij serveren onderweg lokale drankjes en snacks.

Het uitzicht van je dromen in Kotor

Dé highlight van een reis door Montenegro is ongetwijfeld Kotor. Een historische stad vol leven, met uitzicht op de bekende Baai van Kotor. Een real-life schilderij! Flaneer hier door de kleine steegjes en hou je ogen open voor katjes – typisch voor de stad. Bewaar echter nog wat energie om een oud fort te bezoeken. Dat kost je 40 minuten klimmen, maar beloont je met een beeld dat nooit meer van je netvlies zal verdwijnen. Zo, zo, mooi. Ik laat de foto’s spreken.

Mini-eilandhoppen

Aan de baai van Kotor liggen nog meer gezellige stadjes. Zo bezocht ik Perast, dat bekend staat om een historische kerk en Lady of the Rocks. Dat is geen standbeeld van een mooie dame, wel een mini-eilandje midden op het water. Bezoek het per taxiboot en droom weg van wat je onderweg allemaal te zien krijgt.

Chique & trendy havens

Het is niet alleen om de magnifieke natuur te doen in Montenegro. Nee, ook de jetset vindt zijn weg naar het land. Op verschillende plekken vind je namelijk luxewinkels, -hotels en -restaurants. Ga naar het vernieuwde Lustiça Bay voor hotel The Chedi en geniet ter plekke van de kleine baaitjes en bijhorende strandbars. Iets verderop ligt dan weer Porto Montenegro, dat je het Monaco van Montenegro kunt noemen. Denk aan Chanel, Dior en Louis Vuitton-winkels. Porto Montenegro is ook ideaal voor een hippe lunch, waarna je een boottochtje kunt maken naar de overkant. Spectaculaire uitzichten verzekerd.

Historisch Bar verkennen

In het decor van massief gebergte ligt een van de best bewaarde historische steden van Montenegro: Bar. Wandel hier door de restanten van de stad met een waanzinnig uitzicht  onderweg, en ga vervolgens naar de vernieuwde kustlijn. Hier leeft het echt, maar belangrijker: je bent er getuige van een spectaculaire zonsondergang. Hoteltip: Stara Carsija.

Een volledige reisplanning voor een lang weekend in Montenegro vind je hier.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.