Home > Travel > Internationale erkenningen voor Van Oys Maastricht Retreat

Internationale erkenningen voor Van Oys Maastricht Retreat

Hoewel het landgoed Van Oys Maastricht Retreat rondom Kasteel Oost in Eijsden pas in het vroege voorjaar 2025 opengaat, is het voorbereidingsteam al volop bezig met de internationale positionering en heeft het al twee belangrijke kwalificaties binnengehaald.

Van Oys Maastricht Retreat is alvast erkend als lid van Leading Hotels of the World (LHW), ’s werelds meest gerenommeerde hotelorganisatie met hoofdkantoor in New York. LHW telt wereldwijd meer dan 400 luxehotels in meer dan 80 landen. In de Benelux beperkt het aanbod zich tot 7 leden.

Van Oys is het eerste hotel in Limburg dat lid wordt van deze prestigieuze organisatie. LHW kent klinkende namen over de hele wereld zoals Ritz in Parijs, hotel L’Europe in Amsterdam en Schloss Elmau en Schloss Bensberg in Duitsland, Botanic Sanctuary in Antwerpen en Sacher in Wenen.

De toelating van Van Oys Maastricht Retreat tot Leading Hotels of the World heeft, zo blijkt uit de officiële bevestigingsbrief van de voorzitter van de organisatie, naast de ambities op kwaliteitsniveau vooral te maken met de koers die Van Oys zal varen op het gebied van duurzaamheid. ‘Het eco-luxehotel Van Oys Maastricht Retreat illustreert de aandacht die The Leading Hotels of the World besteedt aan het aspect duurzaamheid,  zowel inzake het beschermen van de natuur als het in stand houden van tradities. De restauratie van het middeleeuwse kasteel bewijst dat het perfect mogelijk is om erfgoed te combineren met duurzaamheid en dienstverlening op het hoogste niveau.’

Volgens Marc Alofs, die de voorbereidingen van het te openen landgoed leidt, is dit van grote waarde voor Maastricht en Limburg. „Dat deze organisatie nu ook een hotel in Limburg heeft gekozen, is echt uniek en zet ons internationaal extra op de kaart in het topsegment.’

En intussen is ook het predicaat Growing a ***** Superior binnengehaald. Dat opent de deur naar de officiële classificatie 5 sterren Superior hotel in 2025, internationaal de hoogst mogelijke hotel rating. Van Oys zou dan het enige hotel in Limburg worden met een dergelijke classificatie.

Het kernteam dat de opening van het landgoed Van Oys Maastricht Retreat voorbereidt: Marc Alofs, Kim Defaux, Michel Maes, Stéphanie Stulens en Léon Maes.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.