Home > Limbourgeois (foto) > iPhone strikt verboden tijdens boekpresentatie Riemst

iPhone strikt verboden tijdens boekpresentatie Riemst

Auteur: Maarten van Laarhoven

De Maastrichtse mediaondernemer en bedrijfsadviseur Armand Vliegen, eigenaar van het bedrijf GO Euroregio media en marketing, heeft een hekel aan mobieltjes. Hij vindt het fijn dat je er af en toe mee kunt telefoneren, maar voor de rest hoeft het voor hem niet.

Op zijn eigen mobieltje heeft hij bijvoorbeeld geen internet, en kan hij ook geen mail ontvangen, waardoor hij niet de hele dag in de verleiding komt om op zijn schermpje te kijken. Het lukt hem daardoor des te beter op een directe wijze met mensen in contact te komen, en dat is uiteindelijk ook beter voor het zakendoen, vertelde hij gisteren tijdens de presentatie van ‘Op zoek naar grenzeloze drijfveren’, een boek dat hij samen schreef met zijn collega-ondernemer en Consciousness Coach Jerôme van Zeijl. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door burgemeester Mark Vos van Riemst.

Tijdens de presentatie in de sfeervolle brasserie Onder de Brug in Riemst, pal op de grens tussen Nederland en België, was het gebruik van mobieltjes dan ook strikt verboden. De ongeveer 150 aanwezigen – voor het merendeel ondernemers afkomstig uit zowel Nederlands- als Belgisch Limburg – werden aangespoord om met elkaar in gesprek te gaan en kaartjes uit te wisselen, om op die manier het grensoverschrijdend zakendoen echt een flinke stap te laten maken.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

Het steeds maar weer opnieuw tot stand brengen van grensoverschrijdende zakelijke contacten is de grote missie van Vliegen, die al eerder twee boeken over het onderwerp schreef. De Maastrichtse entrepreneur is – net zoals zijn mede-auteur Jerôme van Zeijl – van mening dat er zowel in Nederlands- als in Belgisch Limburg veel kansen blijven liggen, omdat ondernemers het onvoldoende aandurven hun zakelijke heil ook aan de andere kant van de grens te zoeken.

Het is een visie die gedeeld wordt door Ger Koopmans, gedeputeerde Provincie Nederlands Limburg. Hij schreef het voorwoord voor het boek, waarin een zestigtal succesvolle ondernemers uit zowel Nederlands- als Belgisch Limburg wordt geportretteerd.

Volgens Koopmans gaat het goed met de Limburgse economie. ,,Maar denk nooit dat je er al bent. Er is nog veel te winnen, zeker ook over de grens. Kennen we onze buren? Duitsland en België bieden enorme kansen als afzetmarkt, maar ook bij het vinden van zakenpartners.”

Bijzonder aan het boek – waarin de ondernemers niet alleen vertellen over hun bedrijf, maar ook tips geven voor het vinden van een betere balans tussen werk en privé – is dat het twee voorkanten heeft. Wie benieuwd is naar de visie van de ondernemers aan de andere kant van de grens hoeft het boek slechts een slag te draaien om op die manier een nieuwe dosis inspiratie op te doen.

‘Op zoek naar grenzeloze drijfveren’ is verkrijgbaar bij boekhandel Dominicanen in Maastricht en via Grenzeloos Ondernemen.nl Prijs € 20,–. 

 

Fotografie: Harry Heuts

____________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu