Cucina del Mondo nu ook een galerie

Een functie erbij

Auteur: Jo Cortenraedt
Woensdag 6 september 2017


Restaurant Cucina del Mondo in Heerlen heeft er een functie bij gekregen. Buiten de lunch en diner kun je er gaan kijken naar de muurschilderingen die in de zaak zijn gemaakt door zeven kunstenaars. In die zin is de zaak ook een soort kunstgalerie geworden.

Eigenaar en chefkok Servais Tielman wil hiermee aansluiten op de ‘Urban culture’ die door Heerlen waait. In de stad zijn heel wat wanden beschilderd. Maar het is voor het eerst dat op deze wijze ook een binnenruimte van ‘murals’ voorzien zijn.

Tielman had de kunstenaars van tevoren wel een beetje de filosofie van de zaak uitgelegd, maar het bleef tot het einde spannend voor hem hoe het er allemaal uit ging zien. „Daar heb ik de kunstenaars vrij in gelaten. Ik ben heel blij met het eindresultaat.”

Cucina del Mondo behaalde eind vorig jaar een Michelin-ster. „Als het aan ons ligt, gaan we die ook niet opgeven. We blijven op dat niveau koken maar blijven ons de komende jaren wel verder ontwikkelen. Sommige gerechten worden misschien wat stoerder, wat dan weer past bij de schilderingen.”

 

Fotografie: Frits Widdershoven

Lees ook