Home > Link > Geef je keuken kleur

Geef je keuken kleur

De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Genieten van een ontbijtje, dineren met het gezin of met een vriendin kletsen onder het genot van een kopje koffie of een goed glas wijn: je gebruikt de keuken vrijwel iedere dag. Wij delen de keukentrends van 2023 met jou, dan is jouw keuken straks niet alleen een van de belangrijkste, maar ook de mooiste ruimte in huis!

Kleur

De tijd van zwarte of witte keukens lijkt voorbij. Anno 2023 mag je keuken best een leuk kleurtje hebben. Je kunt wat dat betreft in principe alle kanten op, al adviseren we je wel om dicht bij de rest van je interieur te blijven. Dat kan alles zijn; van zachte pastelkleuren tot azul. Rust en minimalisme: dát is de keukentrend van dit jaar. Lichte pastelkleuren zoals beige en roze, maar ook blauw en groen, moeten voor die rust zorgen. Het geeft de keuken een frisse look.

Hout

In plaats van lichte pastelkleuren, zou je voor hout kunnen kiezen. Met hout in de keuken kan je voor verschillende stijlen gaan. Dit jaar is vooral de donkerbruine kleur hip. In tegenstelling tot de frisse look die de pastelkleuren aan je keuken geven, creëer je met donkerbruin hout juist een warme sfeer. Naast de pasteltinten is zwart nog steeds populair, al wordt die kleur nu vake gecombineerd met hout. Ook dat geeft een rustige en natuurlijke uitstraling.

Keukenbladen

Het keukenblad is de eyecatcher van een keuken. Deze maakt het plaatje helemaal af. Het bepaalt niet alleen de uitstraling van je keuken, het wordt het meeste gebruikt. Belangrijk is dat het dan ook voor een langere poos mee kan gaan. Een tijdloze liefhebber, het marmeren keukenblad, maakt al een tijdje een opmars en die zet dit jaar verder door. Terug van weggeweest zijn de bladen gemaakt van natuursteen, met in het bijzonder de kwartsiet keukenbladen. Dit keukenblad mag opvallen. Exclusieve, kleurrijke en exotische tintjes met als basis warme, zachte kleuren.

Creativiteit  

Als je op zoek bent naar een keuken, eindigt je zoektocht niet bij kleuren, kastjes en keukenbladen: accessoires zijn heden ten dagen bijna net zo belangrijk. Alleen de mooiste accessoires krijgen een plekje waar iedereen ze kan zien, minimalistisch én rustgevend dus. Dat gevoel moeten ook de keukenkastjes uitstralen. Dat betekent dichte kastjes en lades waar alles perfect in past. Om de keuken geen saai geheel te maken, kun je kiezen om opvallende details aan je keuken toe te voegen. Breng bijvoorbeeld het zonnetje in huis met een gouden kraan, of een gouden patroon in je marmeren keukenblad. Creativiteit wordt nog steeds op prijs gesteld. Weg met de kant-en-klare keuken en verwelkom de mix en match keuken. Mix de kleuren van je keukenkastjes of kleur de achterwand met tegeltjes. Er is een hele waslijst met ideeën om je keuken creatief en op jouw eigen manier in te richten.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.