Home > Link > Goed voorbereid op reis

Goed voorbereid op reis

Als covid ons iets heeft geleerd is het wel dat je voor een onvergetelijke vakantie niet per se heel ver hoeft te reizen. Dicht bij huis kan het net zo leuk zijn als op 12 uur reisafstand. Welk vakantieoord jij ook kiest, goed voorbereid op reis is dubbel het plezier.

Kiekje

Indrukwekkende vergezichten, idyllische tafereeltjes, kleurrijke muurtjes, gele trammetjes of taxi’s. Allemaal hartstikke fotogeniek en een absolute aanvulling op jouw Instagram-feed. MAAR… vergeet zeker niet om ook in het moment te genieten. Van de plek, je gezelschap en de rust. Zonder dat al jouw Instagramvolgers daarvan op de hoogte moeten zijn. Betekent dat dan dat je al dat schoon onopgemerkt – en zonder het vast te leggen – aan je neus voorbij moet laten gaan? Nee hoor. Bewaar ze voor thuis, voor een geprint fotoboek of laat een persoonlijk kalender maken.

Eet lokaal

Niets zo leuk als je helemaal overgeven aan de lokale cultuur. Zuurvlees en vloai, smørrebrød, croissants of de lekkerste pasta van nonna. Lokale cuisine proeven en ervaren maakt je reis tot een echte beleving, maar dan moet je het wel goed doen. Eten waar de locals eten. Dat kan nog wel eens moeilijk worden als je onvoorbereid – en uitgeput van je reis – op zoek gaat naar een geschikte eetgelegenheid. Grote kans dat je dan, te midden van toeristische trekpleisters, uiteindelijk neerploft van een idem toeristische eetgelegenheid. Zonde van al het lekkers dat je mist – en heel eerlijk gezegd ook voor je portemonnee. Ga daarom voor je reis al op zoek naar de leukste eetgelegenheden en laat je zeker niet tegenhouden door restaurants die er niet uitzien. In veel landen krijg je hier, op plastieken stoeltjes en onder tl-buizen, juist het allerlekkerste eten.

Reserveer

Beetje flexibiliteit op vakantie is heerlijk, maar een gedeelte van je reis op voorhand uitstippelen en vastleggen is ook heerlijk. Is het niet omdat je lange wachtrijen, teleurstellingen en volgeboekte zalen voorkomt, dan wel omdat je op deze manier ook heel veel geld kunt besparen. En dan hebben we het dus niet alleen over hotels en vliegtickets – we gaan er van uit dat je die meestal van tevoren boekt – maar vooral over toeristische attracties. Dubbel handig; weet je wanneer je waar een attractie bezoekt, kun je direct het beste restaurantje in de buurt uitzoeken!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.