Home > Les Saisons Culinaires > Koop lokaal Aspergeboerderij ‘Oppe Haes’, Maastricht Porselein en Bakkerij Aroma

Koop lokaal Aspergeboerderij ‘Oppe Haes’, Maastricht Porselein en Bakkerij Aroma

Kies voor streekproducten, maak uitjes in eigen regio, proef al het lekkers van de restaurants om de hoek thuis en beleef de schoonheid van je nabije omgeving. De slogan ‘koop lokaal en #supportyourlocals’ is als gevolg van de coronacrisis relevanter dan ooit. Om vorm te geven aan dit devies, de lezers van Chapeau te stimuleren en motiveren om dicht bij huis te winkelen én lokale ondernemers een hart onder de riem te steken, hebben Chapeau Magazine en Les Saisons Culinaires een lijst met Limburgse streekleveranciers gepresenteerd. Daarop staan onder andere Aspergeboerderij ‘Oppe Haes’, Maastrichtporselein en Bakkerij Aroma.

Aspergeboerderij ‘Oppe Haes’
Aspergeboerderij ‘Oppe Haes’ in Roggel aan het natuurgebied ‘Leudal’. Van begin april tot eind juni is het winkeltje geopend en kun je er dagelijks verse (geschilde) asperges kopen. Daarnaast zijn er allerlei aanverwante artikelen voor jezelf of om een mooi cadeaupakket te maken.Aspergeboerderij Oppe Haes wordt sinds 2011 gerund door Elle Snijders en Ruud Cuijpers. Elle heeft al van kleins af aan een passie voor de aspergeteelt. Zij heeft die liefde overgebracht op Ruud en samen hebben ze dan ook besloten om de Koningin der groenten te gaan telen. De komende jaren zal het bedrijf worden uitgebreid, maar direct contact met de consument blijft voorop staan.

Eind 4, Roggel (NL) – www.aspergeroggel.nl

Maastricht Porselein
Al meer dan 16 jaar een groothandel voor professioneel servies, glas en bestek, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Bestel bestek, glas, porselein of keukengerei via de webshop of ga langs in de winkel. Maastricht Porselein is gevestigd op Bedrijventerrein Zoerbeemden.

Zoerbeemden 16e, Eijsden (NL) – www.maastrichtporseleinwinkel.nl

Bakkerij Aroma
Aroma staat voor liefde. Liefde voor het vak, liefde voor brood, liefde voor vlaai en liefde voor alle andere specialiteiten. Bakkerij Aroma werkt op authentieke wijze en met alleen de beste ingrediënten, voornamelijk van Limburgse bodem. Het leidt tot eerlijke streekproducten met een pure smaak, die passen in een lekker gezonde maar toch ook Bourgondische levensstijl.

Op de Heugde 42, Landgraaf (BE) – www.bakkerij-aroma.com

Bekijk de hele lijst van streekproducenten via www.lasaisonculinaire.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.