Home > Les Saisons Culinaires > Koop lokaal: De Zeute Aardbei, Peeters Asperges en Tripel K

Koop lokaal: De Zeute Aardbei, Peeters Asperges en Tripel K

Kies voor streekproducten, maak uitjes in eigen regio, proef al het lekkers van de restaurants om de hoek thuis en beleef de schoonheid van je nabije omgeving. De slogan ‘koop lokaal en #supportyourlocals’ is als gevolg van de coronacrisis relevanter dan ooit.
Om vorm te geven aan dit devies, de lezers van Chapeau te stimuleren en te motiveren om dicht bij huis te winkelen én lokale ondernemers een hart onder de riem te steken, hebben Chapeau Magazine en Les Saisons Culinaires een lijst met Limburgse streekleveranciers gepresenteerd. Daarop staan onder andere De Zeute Aardbei, Peeters Asperges en Tripel K.

De Zeute Aardbei

Bij de Zeute Aardbei draait eigenlijk alles om aardbeien. Het winkelassortiment bestaat onder andere uit: verse aardbeien, aardbeien secco, aardbeien-appelsap, aardbeienjam, aardbeienstroop, aardbeienchutney, aardbeiendressing, aardbeiendessertsaus, aardbeiensiroop en yoghurt-chocoaardbeien. Daarnaast verkopen ze diverse andere seizoenproducten waaronder, asperges, kersen, pruimen, diverse soorten bessen, appels en peren. Deze verse producten komen allemaal van Limburgse bedrijven uit de omgeving.

Provincialeweg 5A, Noorbeek (NL) – www.dezeuteaardbei.nl 

Peeters Asperges

Johan en Esther Peeters runnen samen Aspergebedrijf ‘Peeters Asperges’ in Helden. Zij namen het bedrijf in 2001 van vader Peeters, die zelf meer dan 60 jaar werkzaam was in de aspergeteelt. In de loods waar Peeters Asperges de asperges wast, sorteert, schilt en inpakt voor de veiling is ook een winkeltje met een uitgebreid assortiment. In 2019 heeft Peeters Asperges het asperge-assortiment uitgebreid. Behalve op het ‘witte goud’ richten het bedrijf zich nu ook op de teelt van groene en paarse asperges.

Baarloseweg 15A, Helden (NL) – www.peetersasperges.nl

Tripel K

Tripel K ontleent zijn naam aan een natuurwinkel in Hoeselt (Belgisch Limburg) dat een klaverbloem als logo had. Een tijd geleden ontstond het idee om een tripelbier te brouwen met toevoeging van klaverbloem, een bijzondere maar toch alledaagse plant. Met hulp van een goede vriend werd een eerste proefbrouwsel gebrouwen, dat razend enthousiast ontvangen werd door een proefpanel. Een reden waarom het bier nu volop in productie is genomen.

Tripel K is volgens de bouwmeester een uniek, goudkleurig speciaal-bier met een complexe smaak en een zachte zoete toets, een gebalanceerde bittere afdronk en een volle romige schuimkraag. De Belgische hop uit Poperinge en een aantal specifieke specerijen zorgen voor typische florale en kruidige aroma’s. Op het etiket staat een goudkleurig klavertje drie, van oudsher een symboll van geluk, geloof, hoop en liefde.

Bilzersteenweg 19D, Hoeselt (BE) – www.tripel-k.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.