Home > Les Saisons Culinaires > Proef lokaal: Wijndomein Thilesna, De Poshoof en Puur Olijf

Proef lokaal: Wijndomein Thilesna, De Poshoof en Puur Olijf

Kies voor streekproducten, maak uitjes in eigen regio, proef al het lekkers van de restaurants om de hoek thuis en beleef de schoonheid van je nabije omgeving. De slogan ‘koop lokaal en #supportyourlocals’ is als gevolg van de coronacrisis relevanter dan ooit.

Om vorm te geven aan dit devies, de lezers van Chapeau te stimuleren en te motiveren om dicht bij huis te winkelen én lokale ondernemers een hart onder de riem te steken, hebben Chapeau Magazine en Les Saisons Culinaires een lijst met Limburgse streekleveranciers gepresenteerd. Daarop staan onder andere Wijndomein Thilesna, De Poshoof en Puur Olijf

Wijndomein Thilesna

Toen Johan Jacobs in 2010 Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck ontmoette, sloeg diens gedrevenheid en passie voor wijnbouw meteen over. Sinds die tijd droomde Johan van een eigen wijngaard. In 2014 werd die droom, toen de eerste wijnstokken werden aangeplant, werkelijkheid. In 2016 pakte Wijndomein Thilesna uit met zijn eerste terroirwijn. Anno 2020 worden de wijngaarden met volle overtuiging, enthousiasme en op milieubewuste wijze bewerkt. Met een drietal smakelijke witte wijnen als resultaat.

Watermolenstraat 8, Dilsen-Stokkem (BE) – wijndomein-thilesna.be

De Poshoof

Aan de rand van Maastricht ligt landbouwbedrijf de Poshoof. Biologisch produceren en mensen bewust maken van wat ze te eten krijgen, ligt ten grondslag aan de bedrijfsvoering van de Poshoof. De voedzame Limburgse lössgrond helpt daar bij. Behalve traditionele akkerbouwgewassen zoals aardappels, uien, witlofwortelen, tarwe en brouwgerst, is de Poshoof groots in de teelt van unieke lössasperges

Postbaan 8, Maastricht (NL) – deposhoof.nl

PuurOlijf

De liefde voor Italië, het mooie land en de traditionele keuken, spelen een grote rol in het ontstaan van Puur Olijf. Deze in Spaubeek gelegen streekproducent importeert en verkoopt olijfolie. Een mooi maar onvoorspelbaar natuurproduct. Deze olijfolieën worden direct geïmporteerd van kleine Italiaanse boeren, die de olijven met de hand persen. En dat proefje. Behalve olijfolie, verkoopt PuurOlijf ook balsamico en dressings.

Kerkstraat 16, Spaubeek (NL) – puurolijf.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.