Home > Kunst en Cultuur > Frank Steijns eerste Stadscomponist van Maastricht

Frank Steijns eerste Stadscomponist van Maastricht

Maastrichtenaar Frank Steijns (52) wordt de allereerste Stadscomponist van Maastricht. Dat heeft de Stichting Maastrichtse Componisten, de initiatiefnemer van de nieuwe muzikale functie, bekendgemaakt.

De Stichting Maastrichtse Componisten stelt zich ten doel om muziek die is geschreven door componisten die een relatie hebben met de stad Maastricht en haar omgeving, bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Een van de manieren om dat te doen is de benoeming van een Stadscomponist. Deze krijgt tot taak om composities te schrijven bij actuele thema’s of belangrijke gebeurtenissen. De aanstelling geldt voor twee jaar.

Frank Steijns is stadsbeiaardier van Maastricht, Weert en Heerlen. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als violist in het Johann Strauss Orkest van André Rieu. De komende twee jaar zal hij samen met de stichting een aantal grensverleggende muzikale activiteiten ontplooien, waarbij verbinding een belangrijke rol speelt. De eerste Stadscomponist wordt zondag 4 december om 15.00 uur aan het publiek gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens een mini-concertje bij het beeld van de Mestreechter Geis, op het pleintje bij de Kleine Stokstraat. Daarbij wordt onder andere een feestelijke trompetsolo ten gehore gebracht, die door de kersverse Stadscomponist is gecomponeerd. Om 16.00 uur beklimt Steijns de trappen van de Sint-Servaasbasiliek aan het Vrijthof, om het carillon te bespelen.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.