Home > Inspirerend Limburg > Inspirerend Limburg: online luisteren, inspireren en motiveren bij Leisure Lab Limburg

Inspirerend Limburg: online luisteren, inspireren en motiveren bij Leisure Lab Limburg

Samen sta je sterker. Dat weten ook Laura Lazzarini en Rob van Kemmeren van Dalauro Bed and Breakfast in Eys. Al jaren droomde het echtpaar van de perfecte B&B, waar natuur, buitenleven en lekker eten samenkomen. In 2008 gooiden ze het roer om: ze ruilen hun banen in voor het perfecte vakantieverblijf. Dalauro, in het ‘Toscane van Limburg’.

Al enige tijd liepen Van Kemmeren en Lazzarini met het idee andere ondernemers uit de toeristische sector met elkaar in contact te brengen. Maar net als zoveel andere concullega’s stopten Laura en Rob al hun energie in de eigen onderneming, waardoor er weinig tijd overbleef voor nieuwe activiteiten. ,,We merkten dat er meerdere ondernemers in de markt waren die elkaar graag wilden ontmoeten, maar er nooit de tijd voor vonden”, vertelt Lazzarini.

Toen de Provincie Limburg in 2019 kenbaar maakte meerwaarde te zien in een kenniscommunity voor en door Limburgse ondernemers, zagen Van Kemmeren en Lazzarini hun kans schoon daar werk van te maken. Het was immers wel prettig om te weten dat er financiële steun in de vorm van subsidie beschikbaar was.

Het afgelopen jaar kwamen de 32 aangesloten leden van Leisure Lab Limburg geregeld fysiek bij elkaar om kennis met elkaar te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Ze nodigden elkaar op locatie uit, gaven workshops en doken, letterlijk en figuurlijk, bij elkaar de keuken in. ,,Samen hebben we zó veel kennis in huis. En die kennis kwam op tafel zodra het nodig was.’’

Tijdens de nationale lockdown was de behoefte aan onderling contact groot; alle leden zaten in hetzelfde schuitje maar konden niet bij elkaar terecht. Dus ging ook Leisure Lab Limburg digitaal. ,,Acht weken lang hebben we tot wel twee uur per week met z’n allen online gesproken. Daarin stond niet specifiek leren of kennis delen centraal, maar elkaar steunen. We hebben verhalen gedeeld over hoe iedereen er in stond, wat wel en wat niet lukte en gekeken waar we elkaar konden helpen.’’

Sinds 1 juni is het rustig op Leisure Lab Limburg. Alle aangesloten ondernemers hebben een gigantisch drukke zomer achter de rug. Gelukkig maar. Toch kijkt Lazzarini uit naar de eerste fysieke bijeenkomst die ze namens Leisure Lab Limburg organiseert en die gepland staat in de laatste week van september.

En na september? ,,Offline samenzitten is fijn, maar we hebben geleerd dat online ook veel perspectieven biedt voor de toekomst. We hebben niet altijd overal tijd voor. Een uurtje online inpluggen is qua tijd een stuk efficiënter. Het heeft ons dus ook wel iets gebracht, die afgelopen periode!’’

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu