Home > Culinair > Wijnen > Annaline Doelen nieuwe Limburgse wijnambassadeur

Annaline Doelen nieuwe Limburgse wijnambassadeur

Annaline Doelen, mede-eigenaar van Wijnrestaurant Mes Amis in de Tongersestraat in Maastricht, is benoemd tot Limburgse wijnambassadeur 2023-2024. Annaline, op haar 24ste de eerste vrouwelijke vinoloog van Nederland, ontving de bij de titel behorende plaquette woensdag uit handen van voorzitter Jules Odekerken van de Stichting Promotie Limburgse Wijnen. De benoeming van de nieuwe wijnambassadeur vond plaats in het kader van de Limburgse Wijnweek, die dit jaar plaatsvindt van 15 tot en met 24 september.

De nieuwe Limburgse wijnambassadeur – de titel ging eerder naar onder anderen Camille Oostwegel sr, de grondlegger van Oostwegel Collection, en Petro Kools van restaurant Da Vinci in Maasbracht – geldt al vele jaren als een belangrijk promotor van de voortbrengselen van de wijnboeren uit zowel Nederlands- als Belgisch Limburg. In haar restaurant, dat ze runt met haar zoon en chef-kok Patriek Doelen, schenkt ze uitsluitend wijnen uit de beide Limburgen, aangevuld met wijnen van producenten uit Wallonië. Deze combineert ze met gerechten, waarin zoveel mogelijk producten uit de eigen streek verwerkt zijn.

Annaline is verder mede-initiator van het Limburgse pop-upfenomeen Wijnrestaurant op het Land, dat deze zomer alweer zijn vierde editie beleefde in Voerendaal. Elk jaar is de pop-upformule goed voor meer dan 5000 enthousiaste gasten.§

Tijdens de Limburgse Wijnweek kan een speciale wijnroute worden afgelegd door het Limburgse Heuvelland. Op de wijndomeinen langs de route vinden diverse activiteiten plaats. Op 24 september wordt de Limburgse Wijnweek afgesloten met het inmiddels traditionele Wahlwiller Wijnfeest.

limburgsewijnweek.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.