Home > Culinair > Uitverkochte Aspergerie in Venlo

Uitverkochte Aspergerie in Venlo

Het meest prestigieuze aspergefeest in Limburg is ongetwijfeld de Aspergerie in Venlo waar vertegenwoordigers uit de bestuurswereld, de ondernemers en instellingen bij elkaar komen. In het Van der Valk-hotel aan de rand van Venlo was er ruim plaats voor de 280 gasten die aanschoven aan de feesttafels, nadat ze eerst van het aperitief genoten op de bovenste verdieping, vanwaar ze een prima uitzicht hadden over heel de regio.

Een van de meest prominente gasten was de minister van financiën van Noord-Rijn-Westfalen, Marcus Optendrenk. Hij vertelde ons dat er aan de Duitse kant van de grens iets minder problemen met stikstof zijn omdat de boerenbedrijven gemiddeld minder grootschalig zijn dan in Nederland. Een interessante stelling. Hij sprak in prima Nederlands, onder meer overgehouden van zijn studie aan de Universiteit van Maastricht.

Ook minister Hugo de Jonge was er met echtgenote. Hij nam de volgende ochtend deel aan de Tour-versie van de Amstel Gold Race en stelde als doel om toch minstens honderd kilometer mee te fietsen. Verder doet hij ook nog aan hardlopen, dus met zijn conditie is niks mis.

Het menu bestond volledig uit aspergegerechten, verzorgd door het team van restaurant Valuas.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.